Met o.a. Passenger, Jake Bugg, Selah Sue, Gogol Bordello, Goran Bregovic en Intergalactic Lovers puzzelde de organisatie van Festival Dranouter al een aantrekkelijke line-up in elkaar voor Festival Dranouter 2018. Hoewel alle headliners al bekend zijn voor het uiterst gezellige festival van 3-4-5 augustus 2018, pakt de organisatie nog uit met een erg speciaal gegeven. De West-Vlaamse kleinkunstenaar en dichter Willem Vermandere staat maar liefst 3 dagen na elkaar op het podium van Festival Dranouter 2018. Daarmee schrijft hij geschiedenis: geen enkele artiest deed hem dit voor!

Nieuwe vertellementen van Willem op Festival Dranouter 2018

Willem Vermandere werd bekend in de jaren 60 als kleinkunstenaar, dichter, levensfilosoof, zanger, gitarist... Hij brengt zowel droevige als levenslustige liedjes in het West-Vlaams, over het gewone leven in de Westhoek en de Eerste Wereldoorlog. In 1989 kwam hij voor de eerste keer langs op Festival Dranouter met zijn 'vertellementen'. Willem werd een graag geziene gast op het festival in zijn geboortestreek. In 2010 stond hij voor de vijfde keer op de scene te Dranouter. Daarna was het even wachten tot de agenda's het toelieten om hem nog eens langs te krijgen. Gelukkig lukt het in 2018 nog eens!

De intussen 78-jarige Willem komt vertellen waar hij de laatste tijd mee bezig is. Zijn antwoord: “Liedjes natuurlijk! Van een man die stilaan een oude vent aan 't worden is, die zijn muzikanten-trawanten niet kan missen, maar intussen toch weer met nieuwe vertellementen afkomt en het niet kan laten om op zijn klarinetten te spelen.”

Willem Vermandere 3x in de Kerk

Hij komt niet 1 keer beroeren op de editie van Festival Dranouter 2018, maar 3 keer. Daarmee schrijft Willem Vermandere geschiedenis: hij is de eerste artiest die 3 keer op rij optreedt op dezelfde editie van het festival!

De organisatie pikte voor hem de meest geschikte locatie uit: de kerk van Dranouter. Daar is Willem erg tevreden mee: "De kerk is de gedroomde plek om verhalen te vertellen en te musiceren. Een kerk is een huis met niets dan verbeelding. Zangers zijn ook altijd een soort van mislukte paters." Om maar te zeggen dat hij content is dat hij erbij zal zijn.

BINNENKORT LAATSTE AANVULLINGEN LINE-UP

De line-up voor 3-4-5 augustus 2018 is zo goed als compleet. Alle headliners zijn bekend, wel volgen er binnenkort nog enkele aanvullingen op de affiche. Check de line-up via www.festivaldranouter.be

Naast de gebruikelijke dag, weekend- en combitickets kan de bezoeker ook een Natuurpunt-weekendticket kopen. Dan gaat er €5 per ticket integraal naar de werking van Natuurpunt. De bezoeker kiest dus zijn ideale ticketformule voor Festival Dranouter van 3 - 4 - 5 augustus 2018! Tickets zijn te koop via https://www.festivaldranouter.be/nl/tickets

Alle nieuws i.v.m. Festival Dranouter is te vinden op https://www.festivaldranouter.be/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival dranouter
Datum: 
3 - 4 -5 augustus 2018
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over