Nu vrijdag 19 september is het Strapdag. Die dag worden scholen, kinderen en ouders aangemoedigd om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen. Te voet of met de fiets dus. Dat bracht het nieuwe Q-ochtendduo Ornelis en Vancoillie op een idee: de ochtendshow live uitzenden van op de fiets.

Om hun steentje bij te dragen fietsen Sven Ornelis en Maarten Vancoillie vrijdag samen naar het werk …op een tandem. Ze vertrekken in Aartselaar –waar Maarten woont- en proberen heelhuids aan te komen aan de Q-studio in Vilvoorde. Ondertussen is het de uitdaging om 3 uur live radio te maken vanop de fiets.

Volledige radiostudio op fiets

Als het plannetje lukt, heeft de ‘Q-ochtendtandem’ een wereldprimeur beet. Voor Q-technicus Rudi was het alvast een uitdaging om een fiets te ontwerpen waarop een volledige radiostudio past. Hoe hij dat heeft gedaan, legde hij zelf uit op de radio vanmorgen. Beluister hier het fragment.

Q-technicus Rudi Wynants: “Radiotechnisch is het mogelijk om vanop een fiets uit te zenden. Maar we hebben er wel heel wat apparatuur voor nodig. We voorzien een ministudio op de tandem. Op het achterste stuur komt een mengpaneel en in de fietskar, die achter de tandem hangt, zitten zenders en antennes. Ook worden er camera’s op de fiets geplaats voor live beelden. De vraag is vooral of het voor Sven en Maarten lukt om tegelijk te fietsen én radio te maken. Dat zal vrijdag pas blijken.”

Ornelis & Vancoillie op de Tandem, nu vrijdag 19 september van 6 tot 9 uur op Q-music

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: