RuPaul’s Drag Race, de met vier Emmy’s bekroonde reality serie, keert terug voor een titanenstrijd met All Stars seizoen 3 op OUTtv en op het nieuwe interactieve tv-platform OUTtv Pro. OUTtv, de internationale LHBT-zender (in Vlaanderen te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet), zendt de afleveringen 36 uur na de uitzending in de Verenigde Staten uit voor de Belgische kijkers. Bovendien brengt OUTtv het tiende reguliere seizoen van RuPaul’s Drag Race en de RuPaul’s Drag Race Werq The World Tour deze lente naar Europa met optredens in Antwerpen (op 7 juni 2018 in Stadsschouwburg), Amsterdam, Rotterdam en Keulen.

Het Amerikaans talentenjachtprogramma, waar een tiental dragqueens het in een afvalreeks tegen elkaar opnemen, wordt al sinds 2009 uitgezonden op OUTtv en is inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden. RuPaul’s Drag Race lanceerde de carrières van meer dan 120 dragqueens en kreeg vorig jaar een extra boost door Lady Gaga als jurylid uit te nodigen. Ook zijn Spice Girl Mel B, Neil Patrick Harris, Debbie Harris (Blondie) en Ariana Grande openlijk grote fan van het programma. Voornamelijk bij heterovrouwen en binnen de Vlaamse LHBT-gemeenschap is het programma ongekend populair en zorgde in 2017 voor een uitverkochte tour waar veel enthousiaste fans gillend en schreeuwend hun favoriete queens live zagen optreden en persoonlijk konden ontmoeten.

In RuPaul’s Drag Race All Stars seizoen 3 heeft mama Ru negen van haar meest succesvolle en inspirerende kandidaten nogmaals uitgenodigd om zich te onderwerpen aan nieuwe uitdagingen, lipsyncs en drama, met o.a. Milk, Trixie Mattel en Shangela als grote favorieten. OUTtv zendt vanaf 27 januari het volledige derde All Stars seizoen uit, iedere zaterdag om 22u en op dinsdag met Nederlandse ondertitels. Ook kunnen fans de afleveringen (her)bekijken via het nieuwe platform OUTtv Pro (verkrijgbaar in de Apple App Store). Eveneens zal het tiende reguliere seizoen van RuPaul’s Drag Race opeenvolgend te zien zijn bij OUTtv in het voorjaar van 2018.

Tot slot viert OUTtv Europe dit jaar haar tiende verjaardag. Dit jubileumjaar gaat gepaard met een vernieuwde programmering die nog sterker de breedte van de gay lifestyle zal weergeven en de uitbreiding naar nieuwe landen, waaronder Duitsland. OUTtv Europe lanceert hierbij, dankzij een Europese subsidie, haar eigen interactieve tv-platform: OUTtv Pro.

RuPaul’s Drag Race Werq The World European Tour 2018

Tijdens de officiële RuPaul’s Drag Race Werq The World Tour zullen fans genieten van unieke optredens van Michelle Visage, Katya, Kim Chi, Latrice Royale, Shangela, Sharon Needles, Violet Chachki en Valentina. Stuk voor stuk performers die (met recht) gevestigde namen zijn geworden sinds hun deelname aan de serie ‘RuPaul’s Drag Race’ afgelopen jaren.

“Het publiek in Vlaanderen was vorig jaar dolenthousiast over Werq The World en we kunnen niet wachten om deze onvergetelijke ervaring terug te brengen naar onze grootste fans in Europa,” aldus Shangela. “Je zal nergens anders deze unieke combinatie van talent, productie en interactie meemaken.”

‘Werq The World 2018 Tour’ komt naar België op 7 juni 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen. Voor tickets en info, surf naar www.werqtheworld.com. Het derde seizoen van RuPaul’s Drag Race All Stars gaat bij OUTtv van start op 27 januari 2018 en is vervolgens wekelijks te zien op zaterdag en dinsdag om 22u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: