Sommige artiesten hebben tijd in de luwte nodig vooraleer ze naar buiten treden met hun eigen werk. Zo ook Johan Verkist. Na podia en studio’s gedeeld te hebben met leden van dEUS, Minztkov, Dez Mona, Marble Sounds en Triggerfinger in verschillende kruisbestuivingen en de releases van zijn band Shun Club, heeft hij met Wardrobe nu een erg persoonlijk project op poten gezet.

In de winter van vorig jaar raakten Verckist en Pascal Deweze aan de praat over hun gedeelde liefde en immens respect voor de klassieke songwriters uit de jaren 60 en 70. Vaak werd een opname na een paar live-takes ingeblikt door uitmuntende sessiemuzikanten die het nummer slechts een half uur eerder voor het eerst gehoord hadden. Niet de productie, maar de songs stonden centraal. Figuren als Harry Nilsson, Randy Newman en Nick Lowe kunnen hierom op heel wat bewondering rekenen.

En zo werd het plan werd opgevat om eens een plaat te maken die deze gedachte zou omarmen. De song moest alle aandacht krijgen: geen noot te veel en geen overdubs, alles ten dienste van de juiste vibe. Door de specifieke live-aanpak en de nadruk eerder op vertolking te leggen dan productie, is het een plaat geworden die je tegenwoordig nog zelden hoort. Om de frisheid en directheid te bewaren kregen de muzikanten kregen de songs vooraf niet te horen zodat ze, net als een publiek dat doet, ter plekke (in Studio Jezus!) dienden te reageren op wat hen voorgeschoteld werd. Het album Crawling verschijnt op 17 februari via Fons Records. (Foto credit © Saar Sermien)

Je kan hier al kennis maken met een zeer mooie, ingetogen vloeiende eerste track ‘Man of Straw’. De video bevat footage uit de film van Max Fleischer Dancing on the moon.

https://www.youtube.com/watch?v=H3uGq0KYSZs

Crawling komt uit op 17 Februari 2017 en wordt live voorgesteld in (oa) DEStudio op 3 maart.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over