672.000 kijkers (live +2) waren tijdens de tweede aflevering van Hoe Zal Ik Het Zeggen? getuige van hoe Jens Dendoncker op een weinig discrete manier boodschappen overbracht aan nietsvermoedende slachtoffers, wat een marktaandeel van 31,3% (VVA 18-54) betekent. Heel Vlaanderen weet nu dat yoghurtpotjes niet in de pmd thuishoren, dat een vrouw naroepen op straat een gevaarlijke onderneming kan zijn en Ruth Beeckmans laat weten dat haar auto tegenwoordig kraaknet is.

Jens’ werk zit er echter nog niet op. Menig Vlaming blijkt nog met een ei te zitten. Gelukkig maar! Jens bezorgt de ontvangers een moment dat ze niet snel zullen vergeten.

Toffe gast, die Nicolas van Blind getrouwd. De fans van het programma herinneren zich dit fragment:

Hoe Zal ik Het Zeggen?

Nicolas zingt graag (en luid) mee in de auto, tot groot jolijt van Vlaanderen. Maar te veel is te veel, vindt echtgenote Evelien. Ze is dan wel blind getrouwd, maar doof is ze niet. Een beetje rust in de auto kan ze wel appreciëren. Jens krijgt de hulp van Walter Grootaers om Nicolas met de feiten te confronteren. “Als ik een tweede stem had gewild op dat nummer, had ik het in de studio gedaan”, aldus een geïrriteerde Grootaers.

Op tijd komen op je werk, voor de meeste mensen is dat een evidentie. Niet voor Yannick! Al kan hij er zelf blijkbaar niets aan doet: file, de wekker die niet afgaat, … excuses in overvloed. Yannicks baas heeft er genoeg van en roept Jens’ hulp in. Die laatste brengt de boodschap letterlijk aan huis …

Ondanks de smeekbedes van de festivalorganisatoren is het iedere zomer hetzelfde liedje. Kampeerders op de festivals laten tonnen afval achter op het kampeerterrein: tenten, matjes, lege blikjes bier, … Hoog tijd om de grove middelen in te zetten!

Bo komt elke dag met de fiets naar het werk, zelf op een druilerige maandagochtend. Haar baas wil haar daarvoor in de bloemetjes zetten. Maar Jens ziet het grootser: toeters, bellen, spandoeken, supporters en … Johan Museeuw. Jens Dendoncker is commentator van dienst. In de derde aflevering van Hoe Zal Ik Het Zeggen? wordt wielergeschiedenis geschreven.

Hoe Zal Ik Het Zeggen? Elke maandag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: