'Annelien' is de nieuwe single uit het tweede album 'Terug Naar Het Begin' van Walrus. Catchy, snedig en toch meeslepend. Over een ‘vlam’ uit the good old days die onderweg het vuur verloor en ondertussen verdwaald blijkt te zijn. Het is het favoriete nummer van producer Alex Callier die het terugblikkende karakter via het arrangement nog eens in de verf zet: The Smiths zijn niet veraf, op het refrein verschijnt Johnny Marr ten tonele.

Beluister Annelien hier.

“Met ‘Terug naar het begin’ werpt Walrus zich op tot één van de troonpretendenten van de Nederlandstalige scene.” (Damusic). Het tweede album (2015) van de band wordt heel enthousiast onthaald: de pers is unaniem lovend (zie onder) en de cd-voorstelling in de Ancienne Belgique was een succes. Daar zit uiteraard de inbreng van Callier voor iets tussen. Gecharmeerd door de vindingrijke songschrijverij, stortte hij zich met volle overgave op het project. Opzet geslaagd: de nieuwe plaat staat vol aanstekelijke, gevarieerde popsongs met knappe arrangementen en symfonische accenten.

Walrus is het geesteskind van Geert Noppe (medeoprichter en toetsenist van Yevgueni). De muziek is scherp en toch transparant, nu eens onstuimig en dan weer verwonderd en stil. Het is zeker geen kleinkunst, en ook geen rock, maar iets halverwege: verfijnde, alternatieve pop in een cryptisch Nederlands waarmee Noppe een terrein afbakent. Dat van Walrus.

Live

  • 5 mei: De Studio, Antwerpen
  • 26 mei: Stoemp! concertreeks
  • 29 juni: Rock For Specials
  • 6 augustus: Dranouter Festival

Meer festivals worden later aangekondigd!

Pers

  • NRC Handelsblad (NL): - “In België verschenen recentelijk mooie albums van bands als Walrus. De indiepop van Walrus koppelt speelse teksten aan pakkende melodieën, die soms uitbarsten in Beach Boys-achtige jubel.”
  • De Morgen (CD-recensie Terug Naar Het Begin ***1/2) - “Knappe arrangementen, sterke melodieën en teksten die poëtisch zijn zonder scherpte te verliezen.”
  • Cutting Edge (CD-recensie Terug Naar Het Begin ****) - “Wondermooi, maar vaak ook verraderlijk scherp.”
  • daMusic (CD-recensie Terug Naar Het Begin) - “Met ‘Terug Naar Het Begin’ werpt Walrus zich op tot één van de troonpretendenten van de Nederlandstalige scene.”
  • Metro (over Terug Naar Het Begin): “Het debuut opende al heel wat deuren, maar opvolger ‘Terug naar het begin’ legt de lat beduidend hoger. Zowel qua sound, als arrangementen komt Walrus op deze plaat nog vinniger en meer ervaren uit de hoek.”
  • De Standaard (recensie CD-voorstelling debuutalbum AB): “Een competente machine, dit enthousiast bandje.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over