De bekroonde Belgische documentaire ‘Waiting for August’ van Teodora Ana Mihai komt vanaf 4 november 2014 uit in de bioscoop.

‘Waiting for August’ van de Roemeens-Antwerpse regisseuse Teodora Ana Mihai gaat in Belgische première op het Film Fest Gent. De docu, die dit najaar ook zijn Amerikaanse release beleeft, viel in de prijzen op de prestigieuze festivals Hot Docs in Toronto, Karlovy Vary, Dokufest Kosovo en werd geproduceerd door Clin d’oeil films, het productiehuis van Hanne Phlypo en Antoine Vermeesch (‘Houses With Small Windows’, ‘The Art of Becoming’, ‘Fanaticos’) in een coproductie met A Private View.

​Synopsis:

‘Waiting for August’ volgt de 15-jarige Georgiana Halmac, die samen met haar zes jongere broers en zussen in een sociale woningblok aan de rand van de Roemeense stad Bacau woont. Terwijl hun moeder voor enkele maanden de kost verdient in Italië, wordt de tiener gebombardeerd tot gezinshoofd. De verantwoordelijkheid voor haar broers en zussen maken een abrupt einde aan Georgiana’s puberteit. Met unieke scènes uit het dagelijkse leven van de 7 kinderen toont Teodora Ana Mihai hoe fragiel het evenwicht in het gezin bij momenten is, ondanks de verbeeldingskracht en vindingrijkheid waarmee de kinderen hun nieuwe situatie vormgeven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: