De studio van VTM NIEUWS heeft zilver gewonnen in de categorie ‘best studio & set design’ van de Eyes & Ears Awards of Europe. In deze prestigieuze competitie strijden zenders voor prijzen in vormgeving en design in de televisiesector.

De uitreiking van de Eyes & Ears Awards vond gisterenavond plaats in München, Duitsland. Het was de zestiende editie van de wedstrijd, waarbij de jury actief in de media de prijzen uitreikt. De studio van VTM NIEUWS behoort hiermee officieel tot de mooiste en beste van Europa. In dezelfde categorie ging het goud naar het Duitse informatieprogramma ARD Aktuell en de derde plaats was voor het decor van Rundschau.

Sinds de vernieuwing in februari 2013 is het al de tweede keer dat de VTM NIEUWS-setting internationaal lof krijgt. Vorig jaar werd een nominatie behaald op de PromaxBDA Europe Awards, de belangrijkste tegenhanger van de Eyes & Ears Awards.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur: “We zijn blij dat het decor van VTM NIEUWS niet alleen bij onze kijker in de smaak valt, maar goed anderhalf jaar na de lancering ook internationale erkenning krijgt van een gerenommeerde jury uit de sector. Deze award is ook een grote en terechte appreciatie voor het designbureau BDA dat het decor ontworpen heeft en voor het Parijse bureau Gédéon dat onze grafische look vorm heeft gegeven. Zij hebben ons geholpen om onze inhoudelijke visie om dicht bij de kijker te staan, te vertalen in de huidige look en feel van de VTM NIEUWS-studio.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over