Na The Broken Circle Breakdown op zondag 13 april 2014, serveert de VTM Vlaamse Filmtopper de kijker alweer een Vlaamse televisiepremière op zondag 20 april. Weekend aan Zee vertelt het verhaal van 4 vriendinnen die samen op jaarlijks reünieweekend gaan naar de kust. Het wordt een tweedaagse met ups en downs, waarin de vriendschap tussen de hartsvriendinnen danig op de proef wordt gesteld. En daarin heeft het andere geslacht een niet onaardig aandeel, want de meiden hadden 1 afspraak: geen mannen toegelaten!

Maaike Neuville – de jongste van de 5 zussen in Clan – speelt Elke, een single vrouw die worstelt met haar grote kinderwens. Marieke Dilles (De Smaak van De Keyser, Dossier K, Het Goddelijke Monster, Zot van A.) kruipt in de huid van Karen, die voor haar vriendinnen verzwijgt dat het niet meer botert met haar verloofde. Eline Kuppens (Linkeroever, David, Vermist, Code 37, Zone Stad, Apse) speelt de zieke Elke, die door haar vriend - een acupuncturist- moet verzorgd worden. Ellen Schoeters (Crimi Clowns, Familie, Aspe, Code 37, Ella) ten slotte, fladdert als de flamboyante Dorien van man naar man, zonder rekening te houden met anderen.

Vrouwen boven dus in deze televisiepremière, maar enkele kanonnen bieden flink wat mannelijk weerwerk. Michaël Pas is acupuncturist Walter, Stefaan Degand speelt Frederique die aan zee het avontuur van zijn leven beleeft, Kevin Janssens zoekt als Kevin het gezelschap op van Maaike Neuville, en Matteo Simoni… die smost er op los.

Het verhaal

Vier vriendinnen gaan samen op jaarlijks reünieweekend naar zee, naar het huis waar ze als tieners hun zomers doorbrachten. Elk hebben ze hun eigen geheimen, perikelen en bekommernissen, maar ze hebben één gezamenlijk motto: mannen zijn niet toegelaten. Toch lijkt niet iedereen zich daaraan te kunnen houden. Een teveel aan testosteron dreigt dus al gauw roet in het eten te strooien…

Weekend aan zee vanavond om 20.30 uur bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over