Goede wijn behoeft geen krans, maar vooral: goede wijn kan best betaalbaar zijn. Hoe je die op de kop tikt, verklapt Thomas Vanderveken in de vierde aflevering van Voor hetzelfde geld op woensdag 16 april. Zijn collega’s Britt van Marsenille en Jan Van Looveren pluizen verder uit hoe je schatten en oude rommel kan onderscheiden van elkaar en wanneer een reisannuleringsverzekering aangewezen is.

Schatten versus oude rommel

In de vierde aflevering van Voor hetzelfde geld proberen Jan, Britt en Thomas op de rommelmarkt oude maar waardevolle spullen te kopen. Hoewel het trio zich daarvoor goed geïnformeerd heeft bij een paar kenners, blijkt de schattenjacht moeilijker dan gedacht. Waardevolle spullen herkennen tussen oude rommel leer je blijkbaar niet op enkele dagen.

Of zit er tussen de rommel die ze meebrengen alsnog een schat?

Meer dan 25 euro betalen voor een fles wijn is snobisme

“Vanaf 25 euro betaal je alleen maar voor reputatie, niet meer voor extra kwaliteit.” Dat krijgt Thomas te horen tijdens zijn zoektocht om uit het gigantische aanbod een lekkere wijn te vinden die ook nog eens betaalbaar is. Collega’s Britt en Jan ondergaan een blinde proeftest met spotgoedkope en duurdere wijnen.

Thomas komt verder te weten hoe het kan dat supermarkten kwaliteitsvolle wijnen aanbieden aan zeer scherpe prijzen maar ook waarom het nuttig kan zijn om je wijn in de kleinhandel te kopen.

Het nut van een reisannuleringsverzekering

En nog op woensdag 16 april zoekt Britt van Marsenille een antwoord op de vraag wanneer het zinvol is om een reisannuleringsverzekering te nemen. In de praktijk raden de reisagenten een dergelijke verzekering altijd aan. Ze betaalt je reiskosten terug wanneer je door omstandigheden niet kan vertrekken. Britt ontdekt echter dat de voorwaarden voor eventuele terugbetaling zeer ondoorzichtig zijn en dat er ook andere manieren zijn om je laten verzekeren.

Voor hetzelfde geld: op woensdag om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: