Wanneer verdien je teveel om het als ‘occasioneel’ te beschouwen?

Wie bijverdient met zijn hobby, worstelt met de onduidelijkheid van fiscale regels. Geen enkele boekhouder of fiscaal expert kan een sluitend antwoord geven op de vraag vanaf wanneer de inkomsten die je met jouw hobby verdient te groot zijn om ze op je belastingbrief aan te geven in de rubriek diverse inkomsten. Dat ondervindt Britt van Marsenille in de vijfde aflevering van Voor hetzelfde geld op woensdag 23 april op Eén.

Die rubriek 1200 dient onder meer voor het aangeven van inkomsten uit occasionele arbeid. In de praktijk is het echter onmogelijk om te bepalen wat de voorwaarden zijn voor dat occasionele. Britt van Marsenille stuit in haar zoektocht dus op nogal wat vraagtekens. Daarbij probeert ze Veerle te helpen uitzoeken wat je als bijverdiener moet doen om niet in de problemen te komen met de fiscus. Veerle maakt kinderkleding voor vrienden en familie en vraagt daar af en toe wat geld voor.

En verder

Nog in Voor hetzelfde geld zoekt Thomas Vanderveken uit waar de mythe vandaan komt dat kopermuntjes minder waard zijn dan hun gewicht in koper en verkopen Britt van Marsenille en Jan Van Looveren hun tweedehandsauto.

Voor hetzelfde geld: op woensdag om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: