Wekelijks vallen er sowieso al verschillende primeurs te rapen in de entertainmentshow Lang Leve - de voorbije week nog door gemiddeld 728.000 kijkers bekeken, goed voor een marktaandeel van 28,8% (VVA 18-54, live +5). Maar op dinsdag 16 september 2014 is het pas écht tijd voor een primeur: voor het eerst in de geschiedenis bestijgt een trio de Lang Leve-troon.

De Tegen De Sterren Op-imitatie van De Romeo’s door Jonas Van Geel, Guga Baúl en Chris Van Espen sloeg vorig jaar in als een bom. In de derde aflevering van Lang Leve gaat het dak eraf, want host Jonas Van Geel ontvangt dé feestbeesten van Vlaanderen in zijn XXL-sofa

Dochters, hou uw moeders binnen want Chris Van Tongelen - bekend van Sneeuwwitje-die-niet-wou-kussen -, Gunther Levi - bekend van Familie -, en Davy Gilles - bekend van vele boekjes -, vertellen hoe het er écht aan toe gaat achter de schermen en in het tourbusje van De Romeo’s. Exclusief brengt het drietal (of hun Tegen de Sterren Op-imitaties dan toch) de nieuwe hit “Als ons Busje Spreken Kon”.

Wie steekt in alle omstandigheden graag zijn broek af? Bij wie horen de koosnaampjes “Vava”, “de reuzekleuter” en “den dikke smalle”? Wie vond zijn artiestennaam in een telefoonboek? En wiens artiestennaam kwam tot stand door een drukfout? Waarom wou Sanne in de musical Sneeuwwitje niet kussen met prins Chris Van Tongelen? En wat is het geheim achter de poëtische teksten van De Romeo’s?

Jonas Van Geel neemt het leven van Chris Van Tongelen, Gunther Levi en Davy Gilles onder de loep, en kan daarbij rekenen op cameo’s van o.a. Yves Segers en Willy Sommers in verrassende rollen, en Karel Deruwe, die voor de gelegenheid even terugkeert in Familie.

Normaal gezien zingen de Romeo’s voor de vrouwtjes, maar in Lang Leve worden de rollen omgedraaid: een ode aan het olijke drietal door het gelegenheidstrio ‘De Julia’s’: Laura Lynn, Lindsay en Lisa del Bo. Waar is da feestje? Op dinsdag 16 september 2014 in Lang Leve.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: