Nathalie Meskens: “Ons restaurant zit elke dag vol, en toch redden we het niet.”

Op woensdag 1 oktober gaat Volt op restaurant. De invoering van de zogenaamde witte kassa in de horeca is al eens uitgesteld, maar vanaf volgend jaar is er geen ontsnappen meer aan. Elke horecazaak die meer dan 10% van zijn omzet uit voeding haalt, moet in 2015 zo'n witte kassa installeren. Die registreert elke verrichting en de arbeidsuren van het personeel, waardoor zwartwerk zo goed als onmogelijk wordt. Drie maanden voor de start van het nieuwe systeem zijn nog maar een handvol zaken vrijwillig op de witte kassa overgeschakeld.

In de sector wordt een sociaal bloedbad voorspeld. Is die vrees terecht? Tatyana Beloy draaide een shift mee in het restaurant van actrice Nathalie Meskens, één van die restaurants die al volledig ‘wit’ draaien. En toch: hoewel de zaak elke dag vol zit, houdt Nathalie niets over aan het einde van de maand. Haar verhaal over de witte kassa, woensdag in Volt. Nog in Volt:

  • Tijdens deze Week van de Toegankelijkheid maakt Sven Pichal een tochtje door Kortrijk samen met rolstoelgebruikers. Hoe toegankelijk zijn winkels en restaurants voor hen? In de studio koppelen we er een discussie aan: doet het beleid voldoende om de toegankelijkheid te verhogen?
  • Kobe meet het aantal bacteriën op zaken die we elke dag vastpakken: een winkelkar, een bankautomaat, een smartphone, de deurklink van een WC… Waar treft hij het meest aantal bacteriën aan? Wat is het smerigst?
  • Volt gaat undercover naar de afslankconsulent. Zij begeleiden mensen met overgewicht die willen vermageren. Maar als er sprake is van specifieke gezondheidsproblemen, worden zij geacht door te verwijzen naar een arts. Maar gebeurt dat ook?
  • In de reclametest deze week: de animal repeller. Dat is een toestel dat ongewenste dieren op veilige afstand houdt. Of niet?

Volt: op woensdag 1 oktober om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over