Uitzendingen voortaan op zaterdag

Vlaanderen Feest! en Live Entertainment trekken deze zomer opnieuw langs Vlaamse steden en gemeenten voor een nieuw seizoen van Vlaanderen muziekland. Dit jaar strijkt Geena Lisa samen met haar muzikale gezelschap neer in Ieper, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kasterlee, Haacht-Boortmeerbeek, Lommel en Essen. Op vrijdag 23 augustus tot slot is er de 40ste editie van de Radio 2 Zomerhit, die voor het eerst in 14 jaar opnieuw in Blankenberge plaatsvindt. Alle concerten van Vlaanderen muziekland worden uitgezonden op Eén. Telkens op zaterdag, behalve de Vlaanderen Feest!-special in Antwerpen naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap; die wordt live uitgezonden op vrijdag 11 juli.

Deze zomer trekt Geena Lisa er voor de vijfde keer op uit met Vlaanderen muziekland. Dit jaar houdt het programma halt in Ieper (2 juli), Sint-Niklaas (6 juli), Antwerpen (11 juli), Kasterlee (16 juli), Haacht-Boortmeerbeek (20 juli), Lommel (31 juli) en Essen (6 augustus). Geena Lisa nodigt telkens een fijne selectie uit van Vlaanderens meest populaire artiesten. Zij worden begeleid door een eersteklas liveband onder leiding van Miguel Wiels.

Elke week een nieuwe zomerhit top 20

In de Zomerhit top 20 bliktVlaanderen muziekland samen met de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio 2 ook dit jaar vooruit naar de Radio 2 Zomerhit. De redactie van Radio 2 maakt daarvoor een longlist van de beste Vlaamse producties. De kijkers en luisteraars kunnen vervolgens elke week stemmen op hun favoriete nummers uit de lijst, met een wekelijkse top 20 als resultaat.

In Vlaanderen muziekland telt Geena Lisa af van 20 naar 1, waarbij verschillende nummers uit de top live worden gebracht door de artiest in kwestie. Elke week wordt de teller van de stemming bovendien op 0 gezet, zodat ook nieuwe nummers kans maken om binnen te komen in de Zomerhit top 20. Daarnaast is er in Vlaanderen muziekland ook tijd voor andere nummers zoals covers, “gouden ouwe” platen of tips.

In de laatste aflevering van Vlaanderen muziekland ten slotte worden de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit-trofee bekendgemaakt. Die vindt dit jaar voor de 40ste keer plaats. Na 13 edities in Middelkerke keert het evenement terug naar Blankenberge, waar het ook al werd georganiseerd tussen 1977 en 2000. De Radio 2 Zomerhit wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén op vrijdag 23 augustus.

Vlaanderen muziekland wordt gerealiseerd in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de gaststeden.

Concerten Vlaanderen muziekland: vanaf woensdag 2 juli
Uitzendingen Vlaanderen muziekland: vanaf zaterdag 5 juli op één.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: