1 april de dag van de flauwe grappen? Op woensdag 1 april 2015 maakt VTM daar komaf mee. Op en top Vlaamse humor met veel Vlaamse streken, door zowaar nog Vlaamsere personages: dat is waar de woensdagavond om 20.35 vanaf dan zeven weken lang voor staat.

In het nieuwe humoristische sketchprogramma Vlaamse Streken kruipen zeven acteurs in de huid van door en door Vlaamse personages, om gewapend met een verborgen camera grappen uit te halen met die andere Vlamingen en alles wat hen typeert. Acteurs Ella Leyers, Günther Lesage, Guga Baúl, Peter Thyssen, Roel Vanderstukken, Tine Embrechts en Rik Willems doorkruisen het land en puren humor uit àl wat onze Vlaamse cultuur kenmerkt.

Maar de échte sterren van dit verborgen cameraprogramma zijn niet zozeer de zevenkoppige cast, het zijn vooral de nietsvermoedende voorbijgangers die onbewust mee stappen in het verhaal en zich van hun warmste kant laten zien. Het resultaat? Sympathieke en zeer herkenbare personages en grappige situaties die nauw aansluiten bij zowel jong en oud in het Vlaamse landschap.

In de eerste aflevering zien we de bezorgde moeder (Tine Embrechts) die de bokes brengt, de Miss België-finaliste (Ella Leyers) die voortdurend in de clinch gaat met haar concurrentes en de wielertoerist (Rik Willems) die meer naast dan op de fiets zit. Ook de mannen van ’t stad (Roel Vanderstukken en Peter Thyssen) en de immer spraakzame marktkramers (Günther Lesage en Tine Embrechts) passeren de revue. Hoe zou de ruiltocht van de scouts (Rik Willems) aflopen? En zal de veel te zwaar beladen festivalganger (Ella Leyers) haar bestemming halen? Dat en nog meer Vlaamse Streken vanaf 1 april bij VTM.

De volledige afleveringen van Vlaamse Streken zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over