Franstalige theatershow Sois Belge et Tais-Toi viert zijn 20e verjaardag met tweetalige voorstellingen in Gent én Antwerpen

Dit jaar viert de populaire Franstalige theatervoorstelling ‘Sois Belge et Tais-Toi’ zijn 20everjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan, met twee stops in Vlaanderen: opvrijdag 16 maart in de Capitole in Gent en op donderdag 29 maart in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. Tijdens deze twee voorstellingen zullen de Franstalige acteurs het gezelschap krijgen van hun Vlaamse collega-acteurs Guga Baúl, Walter Baele en Chris van Espen, voor een even hilarische als scherpe satire over de belangrijkste gebeurtenissen in ons land van het afgelopen jaar. Het Belgische Koningshuis, de media, maar vooral de politiek en het communautaire gekibbel zullen op de korrel worden genomen tijdens een voorstelling die bestaat uit sketches en dialogen, parodieën en imitaties, maar ook zang en dans.

De shows in Gent en Antwerpen zullen een mix worden tussen Frans én Nederlands en zullen dan ook voor ruim een kwart in het Nederlands verlopen. Wie weet maken ook hier enkele bekende (Vlaamse) politici onverwacht hun opwachting op het podium zoals ook regelmatig tijdens de Franstalige voorstellingen gebeurd… .

Te verwachten sketches in Gent en Antwerpen

  • Tom Boonen onderwerpt de mobiliteitsplannen van Antwerpen, Gent en Brussel aan een grondige test (Guga Baúl & Chris van Espen)
  • Luk Alloo gaat voor zijn programma op bezoek bij de Brusselse politiezone en kan er de opleiding van nieuwe rekruten bijwonen (Guga Baúl & Chris van Espen & de volledige cast van Sois Belge et Tais-Toi)
  • Elio Di Rupo ontmoet zijn Vlaamse dubbelganger (Walter Baele en Baudouin Remy)
  • Kris Peeters probeert Charles Michel te overtuigen om zijn ‘kant te kiezen’, maar kent hij wel de standpunten van zijn eigen partij? (Guga Baúl & Baudouin Remy)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: