Wat stond er in 2014 op de agenda van het Vlaams Parlement en de Kamer? Op zaterdag 27 december blikt Villa politica terug op het politieke jaar met een jaaroverzicht. En op woensdag 7 januari is Linda De Win opnieuw op post in het Vlaams Parlement voor rechtstreeks verslag in Villa politica, vanaf januari op Eén.

Jaaroverzicht op zaterdag 27 december

Het is intussen een beetje een traditie dat Villa politica terugblikt op het voorbije jaar in het Vlaams Parlement en de Kamer. Het jaar 2014 werd gekleurd door de verkiezingen. Van in het begin bepaalde dat de sfeer. De regering-Peeters en de regering-Di Rupo worstelden zich door hun laatste maanden van het ene heikele dossier naar het andere. De eensgezindheid was soms ver zoek. En dan was het verkiezingsdag, met de N-VA als grote overwinnaar.

In juli legde Geert Bourgeois de eed af als minister-president. Maar de nieuwe regering had geen prettige boodschap, want er zal moeten worden bespaard. Op 11 oktober was ook federaal de kogel door de kerk: de regering-Michel was een feit. De eerste maanden verliepen woelig: in het parlement met een fikse oppositie van de PS, sinds lang niet meer in de regering, en op straat met een hete herfst.

Het jaaroverzicht van Villa politica: op zaterdag 27 december om 15.10 uur op Eén. Heruitzending op dinsdag 30 december om 22.05 uur op Canvas.

Vanaf 7 januari op Eén

Na de kerstvakantie is Villa politica terug, met uitzendingen vanaf woensdag 7 januari om 14.40 uur vanuit het Vlaams Parlement. Villa politica wordt vanaf dan uitgezonden op Eén.

Villa politica: op woensdag om 14.40 uur, op donderdag om 14.40 uur en op zaterdag om 13.30 uur, vanaf 7 januari op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over