Chriβt’ll is – om het met haar eigen woorden te zeggen – een vrouw met ballen. Letterlijk én figuurlijk dus. Ze is veertig jaar, manager bij een groot bedrijf, en moeder/vader van drie kinderen. Achtendertig jaar lang leefde ze als man; nu gaat ze niet langer als Christoff, maar als Chriβt’ll door het leven. En noemen haar kinderen haar niet langer papa, maar “maddy” (mammie & daddy). Na een hormonenkuur en enkele borstvergrotingen voelt Chriβt’ll zich nu op en top vrouw. Maar over de laatste stap – de definitieve geslachtsoperatie – aarzelt ze.

Twee weken lang deelt Annemie Struyf het drukke leven van Chriβt’ll. Want naast haar werk heeft Chriβt’ll haar handen vol met het co-ouderschap, de sessie bij de therapeute en de logopediste, fietsen en zwemmen, en vooral ook: een kleurrijk, sociaal leven met andere transgenders. Samuel en Valerie: hij vroeger vrouw; zij vroeger man. Patrice en Soffia: vroeger moeder en zoon, nu moeder en dochter.

Deze reportage is ook een stil eerbetoon aan Liliane, die enkele maanden geleden uit het leven stapte. In Vlaanderen zakenman en vader van enkele kinderen. In Wallonië vrouw met alles-erop-en-eraan. Een schat van een transvrouw die uiteindelijk haar dubbelleven niet langer aankon. Neen, Liliane is niet te zien of te horen in deze aflevering van Via Annemie. Maar ze stond wel op de eerste rij te supporteren om het thema van de transgenders in Vlaanderen op de kaart te zetten.

Via Annemie, donderdag 26 februari om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over