Jazzvirtuoos Jack van Poll wordt 80 op 29 november. De Roma wordt the place to be voor een schitterend verjaardagsconcert van Jack en zijn vrienden. Ronkende namen als o.a. Ewout Pierreux, Dado Moroni, Bart Van Canegem, de internationaal gelauwerde trompettist Bert Joris en zangeres Tutu Puoane brengen hun muzikale hulde aan Jack van Poll. Rocco Granata brengt het nummer dat Jack hem het liefst hoor zingen. De jonge garde staat ook klaar met Lissa die haar hommage zingt aan Toots&Toon&Jack. Iedereen is die avond hartelijk welkom in de Roma, en het mooie is, dat de volledige opbrengst van deze avond geschonken wordt aan Memisa, een initiatief van Vlaamse ziekenhuizen die het peterschap over ziekenhuizen in Congo hebben aanvaard. Een uniek hip-hip-hip-Jack-is-jarig-concert voor Nederbelg en wereldcomponist Jack van Poll.

Een avond vol schitterende jazzmuziek in De Roma

Jack opent de avond in trio met zijn kompanen van toen en nu: Hans van Oosterhout en Stefan Lievestro. Meteen daarna een topper: het traditie geworden weergaloze Onder Jacks Vleugels. Dado Moroni, Italië’s jazz pianist n° 1 gaat met Ewout Pierreux en Bart Van Caenegem in duo/duet/duel met good old Jack op twee vleugelpiano’s.

Lissa brengt een ode aan Jacks goden Toots & Toon. Na de pauze treden Tutu Puoane, Bert Joris en Rebirth:Collective aan voor een warme swingende hulde aan Jack. Rocco Granata vervult een lieve wens van Jack. Rocco brengt hèt nummer dat Jack hem het allerliefst hoort zingen.

Jazzmuzikant Jack Van Poll

Nederbelg Jack van Poll (1934) speelde met grote namen als Don Byas, Ben Webster, Johnny Griffin, Clark Terry, Dee Dee Bridgewater enz... Deze schitterende jazz-pianist mag met zijn 80 jaren toch wel dé swingende nestor van de jazz-artiesten in onze contreien genoemd worden. Hij stond op alle grote jazzfestivals en componeerde ook filmmuziek. Bovendien volgt Jack de capriolen van de jonge jazzmusici op de voet. Hij is tevens de bezieler van de maandelijkse jazzsessies in het Fakkelteater onder de naam Jack&Jazz.

De Jackpot Voor Afrika

Net als vijf jaar geleden bij het concert voor de vijfenzeventigste verjaardag van Jack wordt de integrale opbrengst van het concert door Jack geschonken aan het continent dat hem zo nauw aan het hart ligt. For the love of Africa is ook nu weer de titel van Jacks verjaardagsconcert.

De Jackpot wordt besteed aan de noden van het ziekenhuis van Kingandu in één van de armste streken van Congo, twee moeizame dagreizen van Kinshasa af. Het verouderde, slecht uitgeruste ziekenhuis krijgt een opknapbeurt door Memisa, een initiatief van Vlaamse ziekenhuizen die het peterschap over ziekenhuizen in Congo hebben aanvaard.

================== IMAGE SECTION =================

== your image's width MUST BE 600 pixels , but its height can be whatever you wish ==

================== End of the section ================ ==== BULLETPROOF PADDING SECTION WITH GIVEN BG COLOR ====

================== End of the section ================ ================== HEADER SECTION =================

================= HEADER SECTION =============

PRAKTISCHE INFO - JACK VAN POLL 80

================= End of the section =============

================== End of the section ================ ==== BULLETPROOF PADDING SECTION WITH GIVEN BG COLOR ====

================== End of the section ================ ================== TEXT SECTION ==================

=========== JUST ENTER YOUR INFO HERE =========

  • Datum: 29 november om 20u30
  • Locatie: De Roma
  • Wie: Jack van Poll, Ewout Pierreux, Dado Moroni, Bart Van Caenegem, Bert Joris, Tutu Puoane, Hans Van Oosterhout, Stefan Lievestro, Janos Bruneel, Lissa, big band Rebirth Collective en Rocco Granata.
  • Tarief: 28 euro
  • Reserveren: www.deroma.be
  • Met dank voor de verspreiding van deze informatie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jack Van Poll
Datum: 
29 november om 20u30
Locatie: 
De Roma, Borgerhout

Reservatie:

Meer over