Popmuzikanten uit Limburg, Gelderland en Duitsland voor een week samen aan de slag in Arcen

Vanaf maandag 20 oktober jl. nemen negen popacts uit Limburg, Gelderland en Duitsland aan het uitwisselingsproject Konnektor, een initiatief dat is ontstaan uit een samenwerking tussen het Huis voor de Kunsten Limburg, Poppunt Gelderland en Kulturraum Niederrhein. Gedurende een projectweek volgen de popmuzikanten diverse masterclasses en workshops van experts uit het professionele popcircuit. Daarnaast wordt het werkveld verkend door middel van uitstapjes naar ‘pophotspots’ in de regio. Bovendien gaan de deelnemers samen veel muziek maken tijdens diverse gezamenlijke jamsessies en optredens. Met Konnektor willen de initiatiefnemers de provincie- en landsgrenzen tussen Gelderland, Limburg en Duitsland doen vervagen en de samenwerking tussen muzikanten én poporganisaties uit de regio bevorderen.

Onlangs werden de deelnemers aan elkaar voorgesteld tijdens de startbijeenkomst in het cultuurpodium Roepaen te Ottersum. Hard2Get (Echt), The Mothmen (Sevenum), Modern Fix (Grubbenvorst), Betrayers of Babylon (Neuss), Unimpressed (Geldern), Gorilla Taxi (Gelsenkirchen), Einfach Kurt (Nijmegen), Liquid Machine (Nijmegen) en Daniël Cane (Nijmegen) kregen een toelichting over de projectweek, speelden allemaal enkele nummers op het podium en kregen een rondleiding door het prachtige oude klooster van directeur Kuijpers.

Vanaf maandag 20 oktober tot en met zaterdag 25 oktober 2014 overnachten de negen bands in herberg Lingsfort in Arcen (Noord-Limburg). De herberg is omgetoverd tot muziekparadijs met repetitieruimtes, een podium en een mobiele studio, tevens eten en overnachten alle muzikanten de hele week in de herberg. De workshops en masterclasses worden verzorgd door professionals uit de Nederlandse en Duitse popsector. O.a. Frank Kimenai (manager Afterpartees, Traumahelicopter), Joost van Haaren (bassist Anneke van Giersbergen, ex-Krezip), Bram van den Berg (drummer Drive Like Maria en Janne Schra), Thijs Schrijnemakers (toetsenist Orgel Vreten), Merijn van Haren (zanger Navarone) en JP Hoekstra (gitarist Laura Jansen, Douwe Bop). De regionale popsector wordt verkend tijdens diverse uitstapjes naar o.a. het nieuwe poppodium van Venlo, Grenswerk, de popronde en een showcase in Viersen (DE). Na afloop van de projectweek zullen o.a. ook de nieuwe Doornroosje in Nijmegen en diverse festivals worden bezocht.

Met ‘Konnektor’ willen de initiatiefnemers, het Huis voor de Kunsten Limburg, Poppunt Gelderland en Kulturraum Niederrhein, samenwerking tussen muzikanten en professionals bevorderen alsmede het netwerk voor de popsector in deze specifieke regio. Dankzij de gezamenlijke passie voor muziek hoopt de organisatie dat de muzikanten elkaar creatief kunnen versterken, ze op lange termijn contact blijven houden en mogelijk samen optredens kunnen verzorgen. Op die manier zullen de provincie- en landsgrenzen geleidelijk vervagen en wordt de potentie en het talent van de regio zichtbaar en optimaal benut.

Konnektor wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Poppunt Gelderland, Kulturraum Niederrhein, Interreg, Prins Bernard Cultuurfonds en Adams. Het project is online te volgen via de websites www.euregiomusicexchange.eu en www.facebook.com/euregiomusicexchange.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over