Op donderdag 16 juli jongstleden ondertekende de Gentse hiphopgroep Uberdope een platencontract bij Sony Music. Uberdope verbindt zich er toe haar volgende studio-album, het derde al intussen, uit te geven onder de vlag van het label. Vanzelfsprekend kijken de drie leden van Uberdope enorm hard uit naar deze samenwerking en hopen ze een samen een klein stukje nationale muziekgeschiedenis te schrijven.

De platendeal hing al een tijdje in de lucht. Beide partijen hadden immers in het voorbije jaar voorzichtig toenadering gezocht met mekaar. Dat de onderhandelingen in de laatste weken in een stroomversnelling kwamen, ligt aan het feit dat Uberdope momenteel middenin de opnames zit van haar derde album, de opvolger van het in 2012 verschenen 'Lelijk'. Een precieze releasedatum is nog niet vrijgegeven, maar naar verwachting zal de nog titelloze plaat verschijnen in het voorjaar van 2015.

De deal tussen Uberdope en Sony Music houdt weinig consequenties in voor het label Fake Records. De drie mannen blijven achter de schermen nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij Fake Records. De overeenkomst tussen Sony en Uberdope zal zowel Fake Records als Uberdope verderhelpen in hun groei.

Uberdope ontstond in 2005, en bracht in 2009 haar debuutalbum 'In de huis' uit. In 2012 kwam opvolger 'Lelijk' uit bij hun eigen label Fake Records, een plaat die vergezeld ging van enkele opmerkelijke videoclips. Verscheidene nummers van die tweede plaat werden opgepikt door radiozenders als MNM en Radio 1. Daarnaast vergaarde de groep ook enige bekendheid door wekelijkse passages in het Eén-programma 'Iedereen Beroemd'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: