Het zou een schande zijn moest er een van die drie koppels niet in die halve finale zitten”, met die woorden eindigde de Lau eervol zijn dansparcours bij Dansdate in Show 4. De liveshow betekende niet alleen de voorstelling van de “hot boyfriend” van Astrid Bryan, maar dus ook het einde van het dansavontuur voor Laurens & Roos. Het koppel moest vlak voor de halve finale zijn meerdere erkennen in Kevin & Josje, Sean & Allison en Bieke & Erik.

Deze drie koppels gaan door naar show 5 of de halve finale van Dansdate op vrijdag 28 november 2014. En ook nu hebben de dansers een extra opdracht: een tweede choreografie waarin ze het verhaal van een speciaal moment in hun relatie brengen.

Sean en Allison vieren vier jaar huwelijk op het podium

Sean en Allison verrasten het publiek, maar vooral ook zichzelf met hun Bollywood vorige week. Toch beseft het jonge koppel dat het allesbehalve gemakkelijk zal worden in de halve finale. Hun nieuwe dansstijl is samba en dat zien ze beiden volledig zitten.

In hun tweede choreografie vertellen ze het verhaal van het huwelijksaanzoek van Sean. Deze week is dat exact vier jaar geleden. Een van de eerste keren dat Allison naar Europa kwam, bezocht ze Parijs… en het is daar waar Sean heel zenuwachtig voor Allison op zijn knieën ging. Hun performance in Dansdate is de ideale gelegenheid om hun huwelijksverjaardag te vieren.

Bieke en Erik wanen zich op podium van tien om te zien

Bieke en Erik staan vrijdag naast de ‘jonkies’ te blinken in de halve finale. Ze dansen een frivole disco en vooral Bieke is daar heel blij mee. Erik vreest daarentegen dat deze moves niet echt in hem zitten. Gelukkig draait hij al snel bij én zorgen zijn collega’s van de band De Grungblavers voor afleiding met hun live concert.

In hun tweede dans brengen Erik en Bieke het verhaal van hun prille verliefdheid. Eind jaren ’80 werkte Bieke als stand-in presentatrice tijdens de repetities van Tien om te Zien. Toen ze Leopold 3 moest aankondigen, het toenmalige groepje van de populaire Erik, had ze stiekem al een oogje op hem. Door elkaar vaak tegen het lijf te lopen in de coulissen, raakten ze aan de praat en van het één kwam al snel het ander…

Kevin traint verleidingsmoves zonder Josje

Kevin en Josje betoverden het publiek opnieuw met hun ode aan Michael Jackson. Josje rijfde zelfs de allereerste 10 binnen met haar dansprestatie. Na de show is er echter niet veel tijd om te vieren, integendeel: de geliefden moeten afscheid nemen van elkaar nu Josje naar Nederland gaat voor enkele K3-shows. Kevin start dan maar alleen met de nieuwe dans een modern jazz choreografie.

De choreograaf heeft voor een vervangster voor Josje gezorgd tijdens de trainingen, al zal ze minder goed van pas komen voor hun persoonlijke dans. Daarin toont het koppel hoe Kevin indruk probeerde te maken op Josje met de gekste danspasjes. Hoewel Josje het hilarisch vond, hebben zijn moves toch gewerkt en de twee samen gebracht, tot op het podium van Dansdate zelfs.

De choreografiën in show 5:

  • Sean en Allison: samba van Leila Akcelik op ‘Living La Vida Loca’ van Ricky Martin en vertellende choreo op ‘Mirror’ van Justin Timberlake.
  • Bieke en Erik: disco van Laurent Flament op ‘You Should Be Dancing’ van Bee Gees en vertellende choreo op 'Beautiful That Way’ van Noa.
  • Kevin en Josje: modern jazz van Laurent Flament op ‘Home’ van Dotan en vertellende choreo op ‘Blurred Lines’ van Pharrell Williams ft Robin Thicke.

De volledige aflevering van Dansdate kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over