De TRIXTRAX avonden staan voor een reeks gratis toegankelijke concerten van jong aanstormend talent van eigen bodem in het Trix Café.

Fùgù Mango

In 2013 opgericht in het Brusselse, FùGù MANGO is een band die voortvloeit uit een grote liefde voor dance, afrobeats en indiepop. Denk Yeasayer of Animal Collective, maar met een typisch Waals-klinkende twist. Ze zetten hun eerste grote stappen als support act van zowel Jungle als Vampire Weekend, en staan nu dus ook klaar om helemaal loos te gaan op het TrixTrax-podium. In hun eigen woorden: "On stage, FùGù MANGO turns into a dancing Guru, talking tales to anyone who will listen." Dat belooft.

Freaks Up Front

De groepsnaam Freaks Up Front verwijst naar het openingsnummer van het dEUS-album 'The Ideal Crash', maar verder haalt de band voor hun sound vooral inspiratie uit de alternatieve rockmuziek van de jaren '90 (denk Dinosaur Jr, Pavement, Built To Spill, enz.), ouder werk van The Replacements en Big Star en hedendaagse kleppers als Wild Nothing, The Radio Dept. en Real Estate. Daarbij staat een enorme voorliefde voor melodieën centraal. Na hun selectie voor De Nieuwe Lichting 2015 zijn ze helemaal klaar om deze voorliefde met ons te delen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
TrixTrax
Datum: 
19 februari 2015
Locatie: 
Trix, Antwerpen
Meer over