Double bill vol psychedelica en gitaarvirtuositeit.

De drie muzikanten van Earthless zijn niet van de minsten. Zo maakt gitarist Isaiah Mtchell ook deel uit van de bands Nebula, Golden Void en Howlin' Rain, zit Mario Rubalcaba achter de drumkit bij OFF! en Rocket From The Crypt en kennen we bassist Mike Eginton van Electric Nazarene. Zet ze echter samen in één ruimte en het resultaat is één van de verbluffendste instrumentale stoner- en psychbands van het moment.

Vorig jaar releaste Earthless met 'From The Ages' een derde album ('Live at Roadburn' uit 2008 niet meegerekend). Slechts vier tracks lang, maar gedurende een speelduur van ruim een uur nemen ze je mee in een kosmische trip langs psychedelische melkwegen waar ook de geesten van Jimi Hendrix, Black Sabbath en Cream ronddwalen. Come and join the trip called Earthless!

"Earthless purvey majestic acid rock, a genre that bakes the neurons with industrious instrumentals. And this trio blisters more brain cells than most. Earthless keeps even this interpretation ruggedly exploratory, moving with transcendent skill from classic rock badlands to heavy metal cosmos." - SF WEEKLY

In de drukbevolkte scene van Tuareg-gitaristen is Mdou Moctar een van de meest avontuurlijke artiesten. Hij leerde zichzelf gitaar spelen op een zelfgemaakt instrument, en verlegt met zijn onconventionele technieken de grenzen van de woestijnblues. In 2008 nam hij het psychedelische album “Anar” op, dat een enorm succes werd in de mp3-cultuur van West Afrika. Het nummer “Tahoultine” verscheen op het compilatie-album “Music From Saharan Cellphones”. In 2013 verscheen zijn eerste internationale album “Afelane”, live opgenomen in zijn woonplaats in Niger. Momenteel werkt hij aan een film over de strijd van een gitarist die het probeert te maken in Agadez. Het wordt de allereerste film die gesproken is in de taal van de Tuareg.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Earthless
Datum: 
vrijdag 7 november 2014 - 19u30
Locatie: 
Trix Bar, Antwerpen

Reservatie:

Meer over