Traktorfabrik, de nieuwste mixed media productie van Salomee Speelt, kreeg in New York tijdens het EAT Festival for new works in progress heel wat bijval! Noemi Schlosser schreef dit stuk, in samenwerking met dramaturg Korneel Haemers. Er wordt gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende media zoals lichtinstallatie in 3D, een electronic soundscape en klassieke scenografie. Deze theatervoorstelling opent in coproductie met de Arenbergschouwburg en met de steun van de Europese Unie op 8 oktober in Antwerpen. Theatermaakster Noemi Schlosser ging aan de slag met acteurs Ludo Hoogmartens, Jobst Schnibbe en Jonas de Vuyst. Traktorfabrik staat op 8, 9 en 10 oktober in de Arenbergschouwburg te Antwerpen.

Drie mensen samen vast in een bunker...

TRAKTORFABRIK is een Magisch Realistisch Oorlogssprookje, met hedendaagse muziek, over drie mensen die tijdens een oorlog vast zitten in een bunker. Deze absurde tragi-komedie is geïnspireerd op vijf jaar research van oorlogsdagboeken van burgers en soldaten van Wereldoorlog I tot nu, binnen en buiten Europa. Het is het zesde zelfgeschreven stuk van de hand van Noemi Schlosser. Berlijnse componist Thomas Gerwin tekent voor de electronische soundscape en de Weense Julia Rommel voor de scenografie.

Belgisch theatertalent met een internationale twist

Op dit ogenblik zijn de repetities in Antwerpen volop bezig. Noemi Schlosser, getogen in Antwerpen en afgestudeerd bij Dora Van der Groen, zag haar scoop voor Traktorfabrik bijzonder ruim en werkte aan dit stuk, o.m. in Antwerpen, Berlijn, Tel Aviv, New York en Chicago. De drang om haar creaties niet enkel voor een Belgisch publiek te brengen, maar ineens ook te delen met de rest van de wereld is voor elke productie van Salomee Speelt een vaststaand gegeven. Theatermaakster Noemi Schlosser regisseert op dit ogenblik haar droomcast met Jonas de Vuyst (De Ridder, Vermist en tevens activiteiten bij Walpurgis en Het Paleis), de Belgisch-Duitse Jobst Schnibbe (Zwartboek, Het Bombardement, In Vlaamse Velden) en Ludo Hoogmartens (Aspe, Code 37, Matroesjka's, ...).

“Keep an eye out for future productions of Noémi Schlosser’s wry theater piece Traktorfabrik.” Zo recenseerde de Jewish Week NY, de showcase, en met de recensie kwamen ineens ook aanvragen van theaters in de Big Apple, maar ook van Chicago om het stuk in de toekomst te produceren. Voordat ze naar Amerika verkassen, gaat Salomee Speelt eerst in Vlaanderen in premiere en vervolgens bij Europese coproducenten op toernee.

Zij kijken er alvast naar uit.

Ze hebben Vlaamse projectsubsidies, Europese subsidies, de steun van de Stad Antwerpen en verschillende nationale en internationale private sponsors via crowdfunding.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Traktorfabrik
Datum: 
8, 9 en 10 oktober 2014
Locatie: 
Arenbergschouwburg te Antwerpen
Meer over