Vroeger werd je volwassen op je 21ste, maar dat zit er voor de mannen van Top Gear ook in deze reeks niet echt in. Als jongens in een speelgoedwinkel spurten Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May opnieuw van de rayon met de superbolides naar de rekken van de terreinwagens, militaire voertuigen, nostalgische bakken en – the horror – deze keer zelfs ook fietsen. Maar ze bewijzen ook dat ze een perfect gevoel voor timing hebben, met een trip door Oekraïne: van de Krim tot Tsjernobyl. Daarnaast reizen ze naar Aghanistan en Dubai, en razen ze zelfs even door ons land voor een testrit met de McLaren P1 op het circuit van Francorchamps. Vanaf maandag 21 april om 20.40 u.

Clarkson en co trekken in deze reeks ook met een merkwaardige Mercedes op zes wielen door de woestijn en ze racen met een Alfa 4C sportwagen tegen een merkwaardige quad. Maar ze maken ook een promotiefilmje voor ‘veilig fietsen’. Bekende medemensen als James Blunt, Hugh Bonneville van Downton Abbey en Aaron Paul van Breaking Bad proberen een snelle tijd neer te zetten met een bescheiden testwagen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, maken Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May ook nog een avontuurlijke reis door het mysterieuze Myanmar.

Aflevering 1 – maandag 21 april

In de eerste aflevering proberen Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May te bewijzen dat de ‘hatchbacks’ uit hun jeugd in de jaren ’80 beter waren dan die van nu. Dat doen ze door drie klassieke modellen (een Volkswagen Golf, een Vauxhall Nova en een Ford Fiesta) te onderwerpen aan een reeks furieuze tests, onder meer in de bergen van Wales en op een militair domein waar de oude bakken de ‘Top Gear Police Department’ op hun dak krijgen. Hugh Bonneville van Downton Abbey is de ‘star in reasonably priced car’.

Aflevering 2 – maandag 28 april

Op de oevers van het Como Meer test Richard Hammond de nieuwe Alfa 4C sportwagen in een race tegen Jeremy Clarkson, die zich voor de gelegenheid op een quad voortbeweegt. Ondertussen bevindt James May zich in Camp Bastion in Aghanistan om er het grootste Britse voertuigtransport sinds de Tweede Wereldoorlog te volgen. Tom Hiddleston, bekend als Loki in de Thor-films, is de ‘star in a reasonably priced car’.

Top Gear 21: vanaf maandag 21 april om 20.40 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over