Vanaf vandaag, maandag 26 januari, zal Tomorrowland gedurende twee weken elke dag verschillende headliners aankondigen die zullen optreden op 24, 25 & 26 juli. Er wordt opnieuw plaats gemaakt voor heel wat welklinkende beleving met lokale dj’s, beloftevolle producers, gevestigde waarden, baanbrekend talent en flamboyante wereldsterren.

Op zondag 26 juli zal de dj-booth op het fenomenale operapodium plaatsmaken voor 80 live muzikanten. Het Nationaal Orkest van België, onder leiding van gastdirigent Stefan Blunier, zal een voor Tomorrowland uniek samengestelde symfonie brengen waarbij klassieke en elektronische muziek elkaar ontmoeten en herwerkt worden tot een nooit eerder gebrachte beleving. Voeg aan dit recept nog de effecten en het adembenemende decor van Tomorrowland toe en je krijgt een onvergetelijke ontmoeting van twee genres in de muziekwereld. Dit optreden zal ongetwijfeld één van de hoogtepunten worden van het festivalweekend.

The Symphony of Unity kadert binnen het eerder deze maand gelanceerde nieuwe thema. Melodia zal de rode draad zijn doorheen deze elfde editie.

Stefan Blunier

Stefaan Blunier, gast - dirigent NOB : “Muziek brengt mensen dichter bij elkaar, ongeacht de leeftijd of afkomst. Muziek kan je beleven op verschillende manieren: al dansend, al zingend, al componerend, al luisterend en het geeft je een warm gevoel. We proberen net zoals alle artiesten overal ter wereld een positieve boodschap te geven aan de luisteraars. Of het gaat om elektronische muziek of om symfonische muziek, als artiest tracht je een gevoelige snaar te raken. Ik vergelijk muziek graag met een diamant met verschillende facetten. Als je de diamant draait dan schittert er telkens een andere zijde. Zo heeft muziek ook verschillende kanten met elke hun specificiteit en eigenheid.”

Legendarisch dj’s zoals Dave Clarke, Carl Cox, Martin Solveig en Paul Kalkbrenner mochten vorig jaar het gloednieuwe, imposante operapodium op Tomorrowland inhuldigen. Dit podium kreeg de structuur van een operazaal en verbergt in de wanden foto’s en anekdotes van de afgelopen tien jaar Tomorrowland. Het Nationaal Orkest van België zal dit jaar met een 80-koppig orkest het podium betreden en één uur lang live een mix van verschillende klassieke stukken & elektronische classics brengen. Het NOB werkte in het verleden al samen met grote namen uit de operawereld zoals Bryn Terfel, Roberto Alagna, Johan Kaufmann, Anna Netrebko, al zal de Opera op Tomorrowland net iets kleurrijker en exotischer zijn.

“We willen met ons Orkest een brug slaan met de toekomstige generatie luisteraars. We ondersteunen heel wat initiatieven waarin we jongeren betrekken en willen zo een plaats veroveren in het hart van een steeds evoluerende samenleving. Tomorrowland zette de afgelopen tien jaar België op de kaart en we willen als nationaal concert heel graag ons muzikaal steentje bijdragen. Daarenboven is het voor ons ook een leuke uitdaging om te spelen voor People of Tomorrow.”, aldus Stefaan Blunier.

Hans Zimmer

Vorig jaar componeerde de befaamde musicus Hans Zimmer de klassieke hymne van Tomorrowland. De speciaal voor Tomorrowland gecomponeerde hymne zal teven deeluitmaken van The Symphony of Unity.

De hymne geschreven voor Tomorrowland bewijst opnieuw dat muziek universeel is en mensen, ongeacht leeftijd, taal of cultuur, verbindt. Jaarlijks komen er mensen uit alle hoeken van de wereld, samen in België, voor een “once in a lifetime” ervaring. Tomorrowland telt meer verschillende nationaliteiten dan de Olympische Spelen en dit maakt Tomorrowland de meeste internationale bijeenkomst ter wereld. De People of Tomorrow spreken allen dezelfde taal, namelijk die van de muziek.

Meer over het Nationaal Orkest van België

Het Nationaal Orkest van België werd opgericht in 1936 en is het belangrijkste symfonieorkest van België. Sinds september 2013 staat muziekdirecteur Andrey Boreyko aan het roer van het NOB. Deze Russische dirigent kan terugvallen op zijn jarenlange ervaring bij gerenommeerde Europese en Amerikaanse ensembles. Al sinds de oprichting is het orkest een vurig verdediger van zowel de traditionele als de vernieuwende symfonische muziek en kiest resoluut voor de samenleving van vandaag. Het creëert kansen voor jong talent maar haalt ook minder bekende werken van onder het stof of vertolkt filmmuziek en kwalitatief hoogstaande populaire muziek. Het Nationaal Orkest van België heeft als thuisbasis het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en speelt ook over de landsgrenzen heen, meer bepaald in Japan, Spanje, Zwitserland, Duitsland en Centraal-Europa.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tomorrowland
Datum: 
24, 25 en 26 juli 2015
Locatie: 
De Schorre, Boom

Reservatie:

Meer over