Deze festivals combineer je met elkaar!

Eén is leuk, twee is beter, drie is goud. Niet omdat je wekenlang uit je plaat wilt gaan, maar omdat je hiermee Europa beleeft op een manier die je je leven lang niet vergeet. Speciaal voor de doorgezomerde festivalreiziger daarom hier drie suggesties voor een next-level festivalvakantie, waarmee het uiterste uit de zomer kan worden gehaald.

1. De gouden driehoek: Balaton Sound, EXIT Festival & Electric Castle
Heb je deze zomer de tijd aan jezelf? Trek er dan een klein maandje op uit voor de ultieme festivaltrip. De reis begint in Hongarije, aan het azuurblauwe Balatonmeer, waar van 4-8 juli Balaton Sound plaatsvindt. Onder meer The Chainsmokers, Martin Garrix en David Guetta maken hier hun opwachting.

Vervolgens zoek je even de rust op in de ongerepte binnenlanden van Hongarije, richting Novi Sad, Servië. Daar kun je van 12-15 juli terecht voor EXIT Festival in het Middeleeuwse Petrovaradin Fort, dat bekend staat als één van ‘s werelds indrukwekkendste festivallocaties.

Al Interrailend of roadtrippend sluit je de reis af in de groene bergen van Roemenië, bij Electric Castle. Van 18-22 juli wissel je hier shows van Damian Marley, London Grammar en Netsky af met kunst, yoga, films en meer. Op alle drie de bestemmingen kun je eten, drinken en reizen voor een habbekrats en leef je dus als een ware festivalkoning.

2. De roestige route: Melt Festival & Colours of Ostrava
Fans van bijzondere festivallocaties zijn hier aan het juiste adres. Melt Festival vindt 13-15 juli plaats op het industriële Ferropolis terrein, aan het Gremminmeer in Duitsland. Onder andere Florence + The Machine en The xx geven hier een exclusieve show tussen de vele kleurrijk verlichte graafmachines die het terrein rijk is. Het strand aan het Gremminmeer host de beste underground dj’s en alternatieve acts.

Vanuit Duitsland trek je met de trein of auto door naar Tsjechië, waar van 18-21 juli Colours of Ostrava plaatsvindt. Oude pakhuizen, kolenmijnen en smeltovens vormen het decor van dit festival. Naast shows van George Ezra, Jon Hopkins en Paul Kalkbrenner vind je hier sprekers, straatartiesten en theaterproducties.

3. Vrijheid, blijheid: Sziget Festival & Frequency Festival
Voor wie de feestvreugde niet lang genoeg kan duren, is deze festivaltrip ideaal. Je trapt je vakantie af in Boedapest, op het Obuda-eiland in de Donau voor het zevendaagse Sziget Festival. Naast wereldartiesten als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Mumford & Sons en Kygo vind je op dit festival een uitgebreid randprogramma met theater, dans, circus, kunst, sport en workshops. Om nog maar te zwijgen over de talloze bezienswaardigheden die Boedapest te bieden heeft! Na zeven dagen ben je verre van uitgekeken.

We begrijpen dan ook: dit smaakt naar meer. Het aansluitende Frequency Festival in Sänkt Polten, Oostenrijk, biedt voor diehards de perfecte uitkomst. Dit festival heeft niet alleen ieder jaar weer een sterke line-up, maar ook een fijne camping gelegen aan een Oostenrijks beekje waar het overdag goed toeven is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over