Op donderdag 29 januari 2015 strijkt Rijker dan je Denkt? voor een laatste keer neer in het MAS in Antwerpen. Opnieuw zijn honderden mensen massaal aanwezig met spullen waarvan ze de waarde niet kennen. Iedereen staat dan ook te popelen om hun voorwerp door één van de talrijke experten te laten schatten. Van een gesigneerde Elvis Presley-plaat, een televisietoestel uit de jaren ’50 tot een stationsklok, werkelijk alles kan geschat worden.

Stripexpert Peter Van Hooydonck heeft een drukke dag voor de boeg. Eentje vol verrassingen. Hij krijgt onder andere 2 albums van Tintin onder ogen: een vooroorlogse zwart-wit editie en eentje in kleur. “Een erg gezocht album, het andere erg mythisch en speciaal”. De ogen van eigenares Nathalie uit Deurne blinken meteen.

Kirsten uit Bornem heeft dan weer een potloodschets mee van Studio Vandersteen. “Ik heb geen idee welk verhaal het zou kunnen zijn, maar echte die hards zullen het meteen herkennen denk ik.” Expert Peter Van Hooydonck dus. De vrouw kocht het 13 jaar geleden voor 250 euro nadat ze een eindwerk maakte over het Belgisch beeldverhaal en de organisatie van Studio Vandersteen. Er werd haar toen beloofd dat het om een originele schets van Studio Vandersteen zou gaan. Maar is dat ook zo en is het misschien van de hand van de grootmeester zelve? Aan expert Peter om dat uit te maken.

Expert Mario krijgt dan weer Thaise geestenhuisjes te zien. Ze werden vaak gemaakt in hout maar de exemplaren van Serge uit Muizen zijn in brons vervaardigd en dat maakt ze een pak zeldzamer. Bovendien zijn de huisjes ruim 100 jaar oud. Een mooie vondst, zeker als je weet dat de eigenaar ze destijds op een rommelmarkt voor slechts 100 euro op de kop kon tikken.

Staf ontmoet een man die een Japans samoerai zwaard bij zich heeft. Hugo uit Kapellen heeft jaren aan gevechtsport gedaan en kocht het uit interesse. Maar nu wil hij eindelijk wel eens weten hoe oud het zwaard is en vooral of hij er destijds het juiste bedrag voor heeft betaald. 750 euro is natuurlijk niet min.

En wat met een bronzen boeddha, een kleine secretaire van het Amerikaanse leger of een verzameling gouden postzegels van de Belgische dynastie? Wordt daar veel geld voor geboden? Ontdek het in aflevering 9 op donderdag 29 januari 2015 om 20.35.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: