Al voor de zevende keer staat 'Thunderstruck' van AC/DC op nummer 1 in de Rock 100 van Q-music. De lijst met Vlaanderens favoriete rocksongs werd sinds 9 uur vanmorgen gepresenteerd door Wim Oosterlinck & Evi Hanssen. U2 werd het meest in de lijst gestemd, met liefst vier noteringen en ‘Sunday Bloody Sunday’ als hoogste op nummer 10. Hozier was deze editie de hoogste nieuwkomer met ‘Take me to church’ op nummer 37.

Dit zijn de 10 favoriete rockplaten in Vlaanderen:

  1. AC/DC – Thunderstruck
  2. Metallica – One
  3. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
  4. Kings Of Leon – Sex On Fire
  5. Rage Against The Machine – Killing In The Name
  6. Guns ‘n’ Roses – Paradise City
  7. Within Temptation – Ice Queen
  8. Deep Purple – Child In Time
  9. Bryan Adams – Summer Of ‘69
  10. U2 – Sunday Bloody Sunday

Tattoo in Q-studio

Luisteraar Niels Hajduk (30) uit Zutendaal kreeg live tijdens de uitzending een tattoo op zijn lichaam. Die eer had hij gisteren gewonnen tijdens De Wim O Show. Niels koos ervoor om het beeld van The Joker op zijn kuit te zetten. Het resultaat kan je bewonderen op Q-music.be/Rock100.

Einde van de eerste Rocktober bij Q

De hele maand oktober werd op Q-music omgedoopt tot Rocktober. Elke dag was er een extra portie rockmuziek in De Wim O Show en de Nederlandse band Kensington trad op in de Qube. Tijdens de Rock 100 kon één Q-luisteraar vrijdag een beestachtige motor winnen mét bijpassende gepersonaliseerde modderfokker-helm. Een andere Q-luisteraar won een meet & greet met rockgod Lenny Kravitz na z’n concert op 5 november in Berlijn.

De volledige Rock 100 staat op Q-music.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: