Wonderbassist Stephen 'Thundercat’ Bruner steekt zijn liefde voor de Japanse cultuur van sushi tot anime en videospelletjes niet onder stoelen of banken. De video werd eerder dit jaar in Tokio opgenomen en geregisseerd door Jun Hanamoto. 'Tokyo' is dan ook een ode aan de Japanse hoofdstad.

De Grammy winnaar levert met 'Drunk' (Brainfeeder) één van de beste platen van 2017. Het album werd op Pitchfork geloofd als 'Best New Music’ en bevat samenwerkingen met Kenny Loggins, Kendrick Lamar, Wiz Khalifa en Pharrell.

  • "Lopsided wonderland of funk, soul, hip-hop and soft rock…an eccentric and oddly hypnotic listen” The Guardian ★★★★
  • "The third album from bassist/songwriter Thundercat is whimsical and somber, funny and meaningful, sometimes all at once. Drunk's oddball soul confronts the challenge of just trying to live life.” Pitchfork

Naast zijn eigen fenomenale albums, vallen zijn baslijnen onder andere te horen op de muziek van muzikale vernieuwers als Kamasi Washington, Erykah Badu, Childish Gambino, Vic Mensa en Mac Miller. Zelfs Prince was fan. In 2016 won hij een Grammy voor Best Rap/Sung Collaboration voor het nummer 'These Walls' van Kendrick Lamar. Om maar te zeggen: Thundercat is waanzinnig hot.

Thundercat live zien is een belevenis. De Standaard schreef na zijn recente concert in de Brusselse AB: "Miraculeus hoe snel en geïnspireerd zijn vingers over de arm van zijn zessnarige basgitaar dansten. Soms had je de indruk dat hij met beide handen andere lijnen aan het spelen was.”.

Op 19 november staat Thundercat in De Roma in Antwerpen. Tickets zijn beschikbaar via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Thundercat
Datum: 
19 november 2017
Locatie: 
De Roma, Antwerpen

Reservatie:

Meer over