House of Cash op vrijdag en bluegrass, Beerze bier en een barbecue op zaterdag

Het jaarlijkse eerbetoon aan Johnny Cash dat al sinds 2008 in Eindhoven georganiseerd wordt door de Johnny Cash tribute band Def Americans, is uitgegroeid tot een tweedaags evenement met op beide dagen een verschillend en gevarieerd programma.

Op vrijdag 12 september vindt een speciale Memorial uitvoering plaats van de succesvolle theatershow House of Cash. Bezoekers kunnen vanaf 19.30 u hun zitplaatsen innemen, om 20.00 u wordt de show van Def Americans voorafgegaan door een optreden van Brock & the Brockettes. Zaterdag 12 september kent een festivalkarakter met in en rondom de Steentjeskerk veel live bluegrass en country-muziek, bier van regionale brouwer Beerze en eten van Wild at Heart BBQ. Vanaf 16.00 u spelen achtereenvolgens the Feliciano’s, Hillbilly Hayride en Brock & the Brockettes op het terras buiten. Het avondprogramma begint binnen om 18.30 u met Twenty Sicks, gevolgd door The Rob Ryan Roadshow en tot slot Def Americans. Tussen de bedrijven door draaien DJ Hans d’Olivat en DJ Big H Jamboree passende plaatjes, op beide dagen. Het DJ-duo the Spineshakers verzorgt het slot van de zaterdagavond met materiaal om stevig op te swingen.

Het is voor het eerst dat een concert van een dergelijke omvang plaats vindt in de Steentjeskerk, de plek waar voorheen Museum Kempenland was gevestigd. De locatie bevindt zich aan de St. Antoniusstraat in Eindhoven, nabij het PSV-stadion. Tickets voor de vrijdag zijn er in de prijsklassen € 17,50, € 20,- en € 22,50, een kaartje voor de zaterdag kost € 25,-. Deze zijn verkrijgbaar via de website van Def Americans en bij alle Primera winkels.

Al zeven jaar op rij wordt op of omstreeks 12 september, de sterfdag van Johnny Cash, door de Eindhovense band Def Americans de grootste countryzanger aller tijden geëerd met een Memorial Show. Na vijf uitverkochte edities in Dynamo en de grote zaal van de Effenaar, met een capaciteit van respectievelijk 600 en 1200 bezoekers, vond de Johnny Cash Memorial show in 2013 plaats in het immense Klokgebouw. Toen vonden ruim 1800 liefhebbers hun weg naar dit markante Eindhovense gebouw. Met de Steentjeskerk hebben de Def Americans dit jaar voor de meest bijzondere locatie tot nu toe gekozen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Johnny Cash Memorial Weekend
Datum: 
Vrijdag 12 en zaterdag 13 september 2014
Locatie: 
Steentjeskerk, Eindhoven

Reservatie:

Meer over