Speciaal voor de tentoonstelling ‘De Zee – Salut d’honneur Jan Hoet’ hebben The Van Jets en nieuw nummer geschreven! ‘The Sound of Sea’, is geen ode aan de Belgische new beat, maar aan de jeugdjaren die zanger/gitarist/songschrijven Johannaes Verschaeve in Oostende, bij de zee, beleefde. Het eerste nieuwe werk van The Van Jets sinds ‘Halo’ (2012) gordt de gitaren terug om de borst en klinkt groovy en sexy als vanouds.

“The Sound of Sea voert me terug naar mijn jeugdjaren in Oostende, halfzat en halfzot de nachtelijke zee inrennend. Naakt, beetje beschaamd beetje erotisch. De duistere zee voor jou alleen, heel persoonlijk, als elkaar betastende lijven. Door de duisternis gaan je andere zintuigen open: het geluid van een zee zonder toeristen, het muffe zoutige, je huid in een zwarte olie. In muziek is er ook niets te zien, zoals bij beeldende kunst. Het is juist dàt: horen, voelen... It blows my mind..” vertelt Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets.

‘The Sound Of Sea’ krijgt ook een visueel luik: een samenwerking met kunstfotograaf Dirk Braeckman, waarvan het resultaat wordt opgenomen in de tentoonstelling. Het kunstevenement ‘De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet’ start op 23 oktober 2014 en loopt tot 19 April 2015 in Oostende. http://www.dezee-oostende.be

De single ‘The Sound Of Sea’ is vanaf maandag 20 oktober te koop op iTunes.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over