Met haar door gospel gevoede, donderende stem en warme uitstraling kan de singer-songwriter Avery Sunshine niks anders dan de waarheid vertellen door middel van haar muziek. Ze weet als geen ander dat de beste route soms de directe route is. Geen afdwalingen. Luisteraars hoeven niet naar haar golflengte te komen, ze zit al op die van hen.

Ook al wordt ‘feel-good’ ontzettend vaak gebruikt om muziek te omschrijven, de muziek van Avery Sunshine is oprecht feel-good muziek. Het klinkt cliché, maar het is ook de waarheid. Na het beluisteren van het titelloze debuut album (in eigen beheer uitgebracht in juni 2010) ben je overtuigt van haar gave.

Deze feel-good nummers hebben een indrukwekkend portfolio voor elkaar gekregen. Ze werd gevraagd als koor dirigent bij de theater productie van Dream Girls ft. Jennifer Holliday. Haar video’s All in My Head en Ugly part of me werden grijs gedraaid op Music Choice, VH1 Soul en Centric. Bovendien tourde ze met Ledisi en deelde ze het podium met o.a. Kem, Musiq Soulchild, Eric Benet, Rachelle Ferrell en de legendarische B.B. King.

De muur is doorbroken en samen met rechterhand Dana Johnson is ze op The Sun Room teruggegaan naar een organische, eerlijke manier van schrijven. Dit tweede album belooft ons een nog diepere kijk in de wereld van Avery Sunshine.

Live

  • 3 mei 2014 – Bird Rotterdam
  • 4 mei 2014 – North Sea Jazz Club Amsterdam

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: