Els Verhaeren

Wat is er zaliger dan tijdens de kerstperiode, gezellig in de sfeer van kerstlichtjes en lekkere warmte van een dekentje, op tv nog eens te kijken naar de klassieker ‘The Sound Of Music’? Deze legendarische musical kunnen beleven in eigen land in een schouwburg misschien? Het komt er toch zeker en vast heel dicht bij in de buurt. En dat moeten ze ook bij Music Hall gedacht hebben, want naar aanleiding van de 55ste verjaardag van die allereerste ‘The Sound Of Music’ musical première op Broadway én de 50ste verjaardag van die Oscarwinnende film met Julie Andrews in 2015, beslisten zij om ook hier in Vlaanderen en Nederland terug een voorstellingsreeks te voorzien. Hoewel de cast vooral uit Nederland komt werd ze hier bij ons een beetje “vervlaamst” door de twee hoofdrolspelers. Maria werd vertolkt door Charlotte Campion en Kapitein von Trapp door Kürt Rogiers, zeker van die laatste waren we heel benieuwd naar zijn eerste musicaldebuut.

Het verhaal is ondertussen al duizenden keren verteld en door bijna iedereen gekend, de aandacht ging dus vooral naar hoe alles gebracht werd. Het decor was redelijk sober gehouden, maar toch indrukwekkend, vooral de scènes in het klooster waar het licht doorheen de grote ramen scheen, zeker als je daarbij de stemmen van de nonnen hoorde, in het bijzonder de prachtstem van Moeder Overste (Maaike Widdershoven, in 2002 nog zelf Maria gespeeld) deed je dan kippenvel krijgen.

Als je de film al zo vaak hebt gezien dat je het niet meer op handen en voeten kan tellen, dan is het niet onwaarschijnlijk dat je alles wat je hoort en ziet op dat podium ook daarmee vergelijkt. Hier en daar waren er eens enkele liedjes die, filmgewijs dan, niet op hun plaats zaten, maar in de musical kwamen ze goed tot hun recht. ‘The Sound Of Music’ bevat ook heel wat humor, niet in het minst bij de scènes waar ook de kinderen, die dat overigens uitstekend deden, mee speelden.

‘The Sound Of Music’ is al vele malen opgevoerd en enkele jaren terug werd er zelfs op tv gezocht naar de ideale Maria, maar dit jaar ging de hoofdrol naar Charlotte Campion, die vorig jaar nog de hoofdrol speelde in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ van Stany Crets, die tijdens deze première ook in de zaal zat. Charlotte heeft echt een hele mooie stem en deze rol ging haar dan ook heel goed af. Ze had het natuurlijk allemaal al eens van dichtbij kunnen meemaken toen ze als kind al eens meespeelde in de musical. Als ze ergens problemen mee had dan was het misschien met de lichaamslengte van haar tegenspeler. Wanneer ze danste met haar Kapitein von Trapp en al zeker wanneer ze hem mocht kussen, moest ze haar teentjes tot het uiterste strekken. Kürt Rogiers is dan ook niet van de kleinste. Zijn rol als Georg von Trapp was zijn musicaldebuut en dat had vele heel nieuwsgierig gemaakt naar zijn zangprestaties. Rogiers is een veelzijdig acteur, maar dat zingen is niet hélemaal voor hem weggelegd. Mogelijks speelden de zenuwen hem wel wat parten, want als je weet dat de vorige Kapitein von Trapp, alias Peter Van De Velde, ook in de zaal zit te kijken, dan wordt de druk natuurlijk iets verhoogd. Maar de looks en de uitstraling van Kürt maken veel goed en daarom vergeven we hem die paar kleine valse nootjes wel.

‘The Sound Of Music’ blijft een mooi romantisch verhaal met prachtige liedjes, uitstekend om tijdens deze kerstvakantie te gaan bekijken, dus rep je naar Sherpa.be, sommige voorstellingen in de Stadsschouwburg van Antwerpen zijn al uitverkocht, maar ze spelen ook nog in het Capitole in Gent tot zondag 4 januari 2015.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Sound Of Music
Datum: 
19/12/14 - 4/1/15
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen - Capitole Gent
Meer over