The Loft, de Amerikaanse remake van de succesvolle Loft van Erik Van Looy, stond afgelopen weekend op nummer 2 van de bezoekersaantallen in Vlaanderen en Brussel.

Alleen de Amerikaanse bioscoophit The Maze Runner wist meer en vooral jonge kijkers naar de bioscoop te lokken. Nooit eerder werd een Amerikaanse remake van een Vlaamse film gemaakt. Regisseur Erik Van Looy is dan ook erg gelukkig dat zijn film het opnieuw zo goed doet in de bioscoop : 'Het is erg fijn te merken dat The Loft de Vlaamse kijker blijft boeien en dat heeft alles te maken met het script van Bart De Pauw dat je keer op keer blijft verrassen.'

Ondanks het uitzonderlijk mooie najaarsweer, gingen na het openingsweekend al zo’n 34.000 mensen naar de Amerikaanse remake kijken.
The Loft is een productie van Woestijnvis en Anonymous Content. De hoofdrollen worden vertolkt door Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller, Eric Stonestreet, Isabel Lucas, Rachael Taylor én onze nationale filmtrots Matthias Schoenaerts.

The Loft opende vorige week het 41ste Film Fest Gent en speelt sinds 15 oktober in de Belgische bioscopen. Op 23 januari krijgt de film zijn Amerikaanse release op minstens 2.000 bioscoopschermen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over