Na een scheiding die elf jaar duurde, maakten de boegbeelden van de Amerikaanse indierock in 2012 een zeer geslaagde terugkeer, met op het programma toen onder meer een prachtconcert in het Koninklijk Circus en een viersterrenshow op Pukkelpop. The Afghan Whigs namen de draad van hun verhaal weer op, en deden dat in stijl.

Opnieuw verenigd onder leiding van Greg Dulli, bracht de band in de lente van 2014 een geweldige nieuwe plaat uit – hun eerste in zestien jaar! De critici waren overtuigd, fans gingen door hun dak: 'Do To The Best' was een meer dan waardige comeback voor Dulli en co. Het album combineert naadloos de sombere en duistere kant en de luide gitaren met een meer opwindende soulklank. Voor The Afghan Whigs lagen alle wegen dit voorjaar dus open voor een rondreis doorheen de hele wereld, die bij ons halt hield voor een opmerkelijk en intens optreden op Cactusfestival, waar de Amerikanen voor één nummer het gezelschap kregen van special guest Mark Lanegan.

De komende maanden staan voor de band in het teken van de luxe-heruitgave van hun album 'Gentleman', dit jaar 21 jaar oud, maar er is ook de aankondiging van nieuwe showdata! Met heel veel plezier zien we de band uit Cincinnati in ons land terug op vrijdag 6 februari in de Magdalenazaal in Brugge, en op zaterdag 7 februari in het Koninklijk Circus in Brussel! De ticketverkoop voor het concert in Brussel begint op vrijdag 31 oktober vanaf 10u30. Geen tijd te verliezen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Afghan Whigs
Datum: 
Zaterdag 7 februari 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over