Sven Nys heeft zowel op professioneel vlak als privé een emotioneel zwaar jaar achter de rug. Ontlading zoekt en vindt hij tijdens zijn korte skivakantie in de Zwitserse bergen, twee dagen na zijn laatste rit dit seizoen. Telefacts was erbij en brengt op dinsdag 3 maart 2015 een openhartige reportage met de veldrijder.

Cathérine Moerkerke vergezelt Sven Nys, zijn zoon en beste vriend Sven Vanthourenhout op skireis. “Wat mij is opgevallen, is de enorm sterke band tussen Sven en zijn zoon Thibau. Het is duidelijk dat Thibau het allerbelangrijkste is in Svens leven en dat zijn zoon op de eerste plaats komt, nog voor het veldrijden. Voor mij typeert dat een mens”, vertelt Cathérine.

Tijdens het openhartige en ontspannen weekend praat Sven Nys over zijn gezinssituatie, de liefde voor zijn zoon, zijn laatste seizoen veldrijden en over de toekomst. “Ik heb de signalen van vermoeidheid naast mij neergelegd en dat is mij zuur opgebroken. Maar ik zou het mezelf verwijten mocht ik niet alles gedaan hebben om het maximum uit dit laatste jaar te halen. Er zijn altijd momenten waarop ik denk: verdorie het was gezellig geweest als we hier met ons gezin waren geweest. Jammer dat het is misgelopen, we hebben zo veel mooie jaren samen gehad”, vertelt Sven in Telefacts.

Help aub, mijn kind wordt gepest

Ook op dinsdag 3 maart 2015 brengt Telefacts een unieke reportage over pestgedrag op school. Samen met de universiteit van Antwerpen en Leuven doet Telefacts de pestproef aan een bushokje. Hoe reageert u wanneer een kind op straat gepest wordt?

Telefacts: Sven Nys, openhartig op de latten dinsdag 3 maart 2015 om 21.30 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over