Voor gemiddeld 877.000 kijkers – goed voor 39,5% marktaandeel (VVA 18-54, live +4) – komt de grote apotheose van The Voice Kids steeds dichterbij. Op vrijdag 2 juni 2017 strijden 6 kids voor de overwinning in de grote finale. Maar niet vooraleer er nog 2 Battles worden uitgevochten, te beginnen met team Laura op vrijdag 19 mei 2017. Laura en haar hulpcoach – componist en muziekproducer Wouter Vander Veken – laten hun pupillen shinen in de arena met een straffe mix van show, rap en musical.

Voor de show zorgt het eerste trio van team Laura al zeker. Ze wilden liever niet tegen elkaar battelen, maar worden door hun coach toch gekoppeld: Robin (13, Ieper), Bo (10, Willebroek) en Cindy (14, Antwerpen). “Jullie zijn de showbeesten van mijn team, dus ik moest jullie samen zetten”, vindt Laura. Breekt het trio los op het podium met Want To Want Me van Jason Derulo?

In de tweede Battle moet Nina (11, Alken) haar mannetje staan tegen twee van haar mannelijke teamgenoten: rapper Jonathan (13, Erps-Kwerps) en charmeur Arman (12, Mechelen). “Nina bewees in de Blind Auditions dat ze een griet met ballen is, dus ze past perfect naast twee coole kerels”, weet Laura. Ze koos voor hen een groovy nummer uit waarin ook gerapt wordt: Galway Girl van Ed Sheeran.

In de derde Battle van team Laura worden de rollen omgedraaid. Daarin haalt Nathan (14, Oostkamp) alles uit de kast tegen twee vrouwelijke teamgenoten: Oona (14, Sint-Amands) en Jill (12, Olen). “Ik heb jullie samen gezet omdat ik bij alle drie iets heel specifieks hoorde in jullie stem. Dat gaat vonken geven”, weet Laura. Ze hoopt haar pupillen te laten stralen met Issues van Julia Michaels.

Voor de laatste performance haalt Laura een flinke streep musical naar de Battle-ring. Een keuze die bijzonder enthousiast wordt onthaald door de drie musicalmeiden uit haar team. Maud (14, Oud-Heverlee), One (12, Brasschaat) en Emma (12, Sint-Denijs-Westrem) worden omgetoverd tot echte La La Ladies en brengen een mash-up uit de film La La Land. “Dit voelt meer als een kei goed optreden dan als een Battle”, lacht Laura. Wie wordt doorgestuurd naar de sing-off? En welke 2 talenten halen de finale?

De uitzendingen van The Voice Kids zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over