Vanaf zondag 29 maart 2015 is het eindelijk zover: de 20 meest talentvolle en allround dansers van So You Think You Can Dance 2015 nemen het tegen elkaar op in de liveshows, de laatste rechte lijn naar de finale. In de AED Studio’s in Lint zitten juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman op de eerste rij om de top 20 vakkundig te beoordelen. An Lemmens en Dennis Weening verzorgen naar goede gewoonte de presentatie van de show.

Nieuw dit jaar is dat de twintig dansers in de eerste show enkel samen aantreden voor een groepschoreografie van hoofdchoreograaf Roy Julen. Dat wordt een stevige mix van stijlen, waaronder ook een stukje nostalgie voor de dansers: de show start met een stukje riverdance uit de Ierse bootcamp. Nadien brengen de eerste tien kandidaten hun choreografie per koppel. De andere tien dansers zien we pas terug met hun choreografie in de tweede liveshow.

De 10 dansers in liveshow 1

De dansers voor wie het moment van de waarheid nu zondag al aanbreekt, zijn hiphoppers Fabio uit Maasmechelen, Malik uit Boom en afro-hiphopster Nadine uit Jette. Ook moderne danseressen Marrit en Sarah uit Nederland, de ambitieuze Morgane uit Zedelgem en de piepjonge Julie uit Haacht moeten niet langer in spanning afwachten. Verder vervoegen ook diepzinnige hiphopper Adil, hippe jazzdanser Jorge en moderne danser Dane de groep die in liveshow 1 aantreedt.

Alle tien brengen ze een dans van een van de topchoreografen van So You Think You Can Dance die ook dit jaar weer voor pareltjes van choreografieën zorgen. In de eerste show geeft hiphopchoreograaf Steeve Austin een stevige dans op het nummer Bang Bang van Jessie J, Nicki Minaj & Ariana Grande. Bovendien zorgt ook vaste waarde Vincent Vianen voor een hiphopchoreo op het nummer She came to give it to you van Usher.

Isabelle Beernaert zorgt voor een straffe choreografie modern op de akoestische versie van het nummer Firestone ft Conrad Sewell van Kygo. De jazzchoreografie in de eerste show op het nummer Four Five Seconds van Rihanna ft Kanye West is van de hand van Laurent Flament. En ook choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan mogen dit seizoen niet ontbreken. Zij stelden een energieke jive samen op het nummer Runaway baby van Bruno Mars.

Kijkers kunnen stemmen op hun favoriete koppel door te sms’en naar 6620. De drie koppels met de minste stemmen van de kijker keren op het einde van de show terug met een Dance For Your Life, een ultieme solo van 30 seconden. In liveshow 1 en 2 stuurt de jury niet telkens twee, maar meteen drie van de zes dansers in de gevarenzone naar huis.

Wie danst met wie, en in welke stijl? Welke zes kandidaten moeten zich meteen opnieuw bewijzen voor de jury met een indrukwekkende solo? En welke drie dansers sturen de juryleden na de eerste liveshow al meteen naar huis? De kijker ontdekt het op zondag 29 maart 2015 om 19.55.

De volledige afleveringen van So You Think You Can Dance kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: