Et voila ! Het hoofdpodium op de eerste Suikerrock dag is helemaal ingevuld!

Vrijdag 28 juli staat vol rock’n roll, te beginnen met twee jonge honden uit Hoogstraten die garagepunk in hun handbagage meezeulen, en die dan op een podium helemaal ongedoseerd lekker loslaten. ‘Salmon Pink’ parkeerde zichzelf in de StuBru playlist en zette makkelijk aan tot veel meer. Equal Idiots bezorgen Suikerrock 2017 een eerste welgemikte uppercut!

Rival Sons tourden vorig jaar met Black Sabbath, op persoonlijke vraag van Ozzy. Met ‘Hollow bones’ hun vierde album, staan ze nog steeds voor lekker straightforward , no nonsense rock’n roll, recht uit de US of A.

Ook helemaal geen onzin op de voorlaatste spot van de vrijdag line-up: Belgische vette, strakke, pretentieloze riffs waar Seasick Steve persoonlijk voor door de knieën wil gaan. Hij is fan, wij ook, en u al helelmaal. The Black Box Revelation sturen uw hersengolven helemaal kronkel en laten u al een klein beetje gaar koken, vooraleer Iggy Pop het podium op komt gestoven.

Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en the godfather of punk Iggy Pop. Wat een vrijdag!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli en Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli

Combi-tickets, dagtickets, Kids tickets en Family tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster

The Black Box Revelation

Iggy Pop is voor hen geen onbekende, ze tourden al eens met hem en met talloze andere grootheden, maar ze zijn intussen zelf al lang uitgegroeid tot een begrip, zeg maar rock’n’roll goden. Belgisch ja, absoluut, maar met een scheur American knowhow.

Muzikaal gingen ze voor hun vierde plaat ‘Highway Cruiser’ uit 2015 immers dieper graven dan ooit. Via producer Thomas Brenneck, een man die niet veel heeft met digitale dingen, mocht het allemaal heel erg puur worden. De essentie, geen eindeloze overdubs maar eerste takes, alles op tape, geen harde schijven. Eén kanaal drums, twee kanalen gitaar. Meer gebruikten ze niet in de studio. Zes dagen hadden ze nodig om het hele albium op tape te zetten. Een koortje zelfs op ‘Gloria’ . Kortom, een fijne plaat, 11 songs die zo juist vallen op een podium tussen hun eigen classics in.

Live is de band puur genot, van ‘I think I like you’ en ‘High on a wire’ tot de ‘Highway cruiser’ nummers klopt immers alles. Bluesy riffs en een intens drumspel gekoppeld aan de in een vat ouwe rock’n roll gedrenkte stem van Jan Paternoster maken dit de ideale concertervaring op een vrijdagavond op de Tiense markt.

Rival Sons

Straightforward rock’n roll jongens uit California, USA, die zichzelf stevig op de kaart gezet hebben de afgelopen jaren. Ze tourden met Black Sabbath -op vraag van Ozzy himself!- ze passeerden al twee keer het Graspop podium, op Rock Werchter, en ze brachten met ‘Hollow bones’ vorig jaar een uitstekende plaat uit.

Een beetje neigend naar het klassiekere werk, met veel surf, rockabilly en glam maar altijd heel erg rock’n roll. Producer Dave Cobb slaagde erin het album in nauwelijks drie weken in te blikken en de band zichzelf naar een ongekende hoogte te laten katapulteren.

Ze tourden al met Sabbath maar ook met Deep Purple, vorig jaar nog op Suikerrock. De invloeden zijn er zeker, maar ze doen het vooral sinds hun laatste ‘Hollow bones’ net dat beetje luider en ruwer. Een band die blijft groeien en boeien met hun eigentijdse invulling van de classic genres. Echter dan echt, en live niet te missen op Suikerrock 2017!

Equal Idiots

Veel energie, noteerden we toen we de band een paar maanden geleden zagen spelen, en vooral rauwe energie. Geen flauwe kul ook, een bandje naar ons hart; garage en pure zelfrelativering. Bovendien lekker Belgisch. Uit kempische grond getrokken, jong en naar de keel grijpend.

Equal idiots zijn een pure podium band, ze wonnen de Nieuwe Lichting, speelden de finale van humo’s RR en lieten flinke airplay optekenen bij Studio Brussel met ‘Salmon Pink’. Dit jaar gaan ze een plaat maken begrepen we, maar ook live spelen, bij zo’n band kan dat laatste ook niet anders.

Spelen is een ‘sturm und drang’ , het ‘moet eruit’ en ze willen dat zo graag delen. Bijvoorbeeld op ons hoofdpodium, vrijdag 28 juli!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock
Datum: 
28 juli - 30 juli 2017
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over