Single 'Handen Omhoog' komt binnen op nummer één

Vorige week brachten Jan Smit en Kraantje Pappie hun gemeenschappelijke single ‚Handen Omhoog’ uit in Nederland en Vlaanderen. Vandaag is de single vanuit het niets op één binnen gekomen in de GFK Single Top 100. Voor Jan Smit is het ondertussen zijn 21e nummer één hit in Nederland waarmee hij ook recordhouder wordt bij onze Noorderburen. Bovendien komt het totale aantal weken, dat Jan met zijn singles op nummer één heeft gestaan in de lijst, hiermee op 52 weken ofwel één jaar.

Het is een blije Jan Smit die in ons land zo pas het goede nieuws heeft vernomen rondom het succes van ‚Handen Omhoog’. „Ik vind het heel bijzonder dat de nieuwe single – die ik samen met Kraantje Pappie heb opgenomen – zo enthousiast onthaald wordt. Hij doet het niet alleen goed in Nederland, maar ook in België krijgen we dezer dagen alleen maar toffe reacties binnen”, zegt Jan Smit opgetogen.

Ook Kraantje Pappie is erg blij met het succes van ‚Handen Omhoog’ en z’n eerste nummer één hit. Alex (Kraantje Pappie): “Nummer 1? Haha, dat is echt te gek! Ik ben altijd opzoek naar uitdagingen en ik wil altijd leren van anderen. Dat dit hier in resulteert is helemaal te gek”.

Vlaanderen

Het heeft er ondertussen ook alle schijn van dat het ‚Handen Omhoog’ succesverhaal van Jan Smit & Kraantje Pappie best wel eens doorgetrokken gaat worden in Vlaanderen. De single is inmiddels ook terug te vinden op heel wat playlisten van radiostations en de clip – die op een paar dagen tijd vlotjes de kaap van 50.000 views ruimschoots heeft overschreden – loopt ondertussen ook op de belangrijkste muziekzenders in Vlaanderen.

Vandaag gaat Jan Smit overigens nog drie keer signeren. Jan komt tegen 12u00 naar Fnac Wijnegem, om 14u30 Media Markt Gent en om 17u00 in de Media Markt in Roeselare. De remix versie van ‚Handen Omhoog’ is digitaal te koop. De single-edit staat ook op Jan’s recent verschenen album ‚Jij & Ik’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: