Studio 100 heeft het New Yorkse bedrijf Little Airplane Productions overgenomen. Animatiebedrijf Little Airplane Productions werd in 1999 opgericht door Josh Selig en won al heel wat internationale topprijzen, waaronder 21 Emmy Awards.

Little Airplane is bekend van de series The Small Potatoes, Super Wings, Wonder Pets, P. King Duckling en vele andere. Stuk voor stuk originele producties gemaakt vanaf een wit blad, voor zenders wereldwijd. Little Airplane heeft ook heel wat internationale coproducties op zijn palmares. Het bedrijf werkt nauw samen met de grote Amerikaanse zenders zoals Disney, Nickelodeon, Universal, Amazon en Netflix. Binnen Europa hebben ze sterke banden met KIKA, Cbeebees, BBC en Canal+. Wat Little Airplane bovendien uniek maakt, is dat ze vanuit China voor China content ontwikkelen, die ook buiten China verkocht wordt. Een voorbeeld daarvan is Super Wings.

Studio 100 zet met deze Amerikaanse acquisitie een belangrijke stap in de verdere internationale expansie van de groep.

Hans Bourlon en Gert Verhulst, oprichters en CEO ‘s van Studio 100, zijn erg opgetogen over deze overname. Hans Bourlon: “Ik heb al jaren veel bewondering voor het werk van Little Airplane. Het bedrijf is uniek. Het heeft een verbazingwekkende creatieve kracht en heeft de meest fantastische series en liedjes geproduceerd. Mijn absolute favoriet is ‘The Potato Train’ van ‘The Small Potatoes’.”

https://www.youtube.com/watch?v=aXKkzzZUGpw

Josh Selig, oprichter en president van Little Airplane Productions: “Ik ben enorm tevreden dat Little Airplane de krachten bundelt met onze vrienden bij Studio 100 en hun geweldig bedrijf. Er is een grote synergie tussen onze bedrijven en teams, en we kijken uit naar de mooie nieuwe content die we samen gaan maken voor kinderen wereldwijd.”

Josh Selig gaat nauw samenwerken met oprichter en CEO van Studio 100, Hans Bourlon en met Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media. Little Airplane Productions blijft zich concentreren op het ontwikkelen en realiseren van nieuwe projecten, in nauwe samenwerking met Studio 100’s animatiestudio ‘s: Studio 100 Animation in Parijs en Flying Bark Productions in Sydney. Studio 100 Media (München) zorgt voor de internationale verkoop van content en de exploitatie van licenties en merchandising, en voor de wereldwijde distributie van nieuwe merken en producties.

Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media en m4e: “We werken al jaren succesvol samen met Josh en zijn team. We zijn dan ook zeer enthousiast dat we nu de opportuniteit hebben om onze krachten op een veel breder niveau te bundelen. Nadat m4e en ik ons begin dit jaar bij Studio 100 gevoegd hebben, was de logische volgende stap in de internationale expansie om in een partnerschap met Little Airplane Group te stappen. We zijn onder de indruk van de verwezenlijkingen van Little Airplane Group en hun sterke expertise in het kinder- en familie-entertainment. We kijken er enorm naar uit om samen wereldklasse te creëren. ”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: