Gedurende het jaarlijks terugkerende Eurosonic Noorderslag in Groningen organiseren Stichting Popmuziek Limburg, PXL Music en Kulturraum Niederrhein enkele activiteiten om de Euregionale popsector te promoten. Op vrijdag 13 januari aanstaande organiseren zij een netwerkbijeenkomst voor professionals en poporganisaties uit Nederlands Limburg, Belgisch Limburg en de Duitse cultuurregio’s Niederrhein, Aachen en Rheinschiene. Tijdens de bijeenkomst wordt de nieuwe Euregio Music Exchange guide, hét overzicht van alle (pop)poppodia en festivals in de Euregio, gepresenteerd en uitgereikt. Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst organiseren we i.s.m. Pinguin Radio een euregionale showcase, dat als onderdeel van Altersonic wordt aangeboden en gratis toegankelijk is voor publiek. Op het programma staan: GIRL (DE), Baby Galaxy (NL), Rumours (BE), The Ten Bells (NL), Blackberries (DE) en The Guru Guru (BE). Het showcasefestival start om 19:55 uur en is gratis toegankelijk.

Eurosonic Noorderslag (11 t/m 14 januari) is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor muziekprofessionals uit heel Europa. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Een perfecte gelegenheid voor Stichting Popmuziek Limburg, PXL Music en Kulturraum Niederrhein om de euregionale popsector bij elkaar te brengen en te laten zien wat de euregio aan muzikaal talent in huis heeft.

Op vrijdag 13 januari aanstaande organiseert Stichting Popmuziek Limburg vanaf 17:00 uur traditiegetrouw een netwerkbijeenkomst tijdens Eurosonic Noorderslag. Ook dit jaar doen we dit in samenwerking met PXL Music (Hasselt) en Kulturraum Niederrhein (Kempen). We nodigen niet alleen Limburgse professionals uit maar ook onze collega’s uit België en Duitsland. Op deze manier bieden we de popsector uit de Euregio de gelegenheid om onder het genot van een drankje kennis te maken en/of om bij te kletsen.

In januari publiceren we een nieuwe Euregio Music Exchange guide, het overzicht van alle (pop)podia en festivals in de Euregio. We brengen de gids zowel digitaal als op papier uit tijdens onze euregionale netwerkbijeenkomst in Groningen. Later is hij ook verkrijgbaar via onze website www.spl.nl en de websites van onze partners PXL-Music en Kulturraum Niederrhein e.V.

Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst organiseren we i.s.m. Pinguin Radio een euregionale showcase tijdens Altersonic. Café Drie Gezusters in Groningen is de hele avond het decor van een showcase waarin acts uit Nederlands- en Belgisch Limburg samen met acts uit de Duitse Nederrijn regio zichzelf presenteren. GIRL (DE), Baby Galaxy (NL), The Ten Bells (NL), Rumours (BE), Blackberries (DE) en The Guru Guru (BE) zie je live tijdens deze Euregionale showcase. Het showcasefestival start om 19.55 uur, duurt tot 01.00 uur en is gratis toegankelijk.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: