Jour Tibour breidt uit met derde podium!

Het Nijlense muziekfestival Jour Tibour pakt voor zijn zesde editie uit met een mooie affiche en zal bovendien nog meer muziekliefhebbers kunnen bekoren door een extra podium te voorzien.

Jour Tibour is het gratis muziekfestival dat georganiseerd wordt door de jeugddienst en cultuurdienst van de Gemeente Nijlen, samen met een aantal enthousiaste jongeren (de werkgroep Jour Tibour). Het festival vindt plaats op zondag 10 augustus 2014 in park Tibourschrans (beter gekend als ’t Hofke) te Nijlen.

De vorige edities wisten heel wat volk op de been te brengen; vorig jaar mocht de organisatie nog 5629 bezoekers op haar festivalweide bijeen brengen.

Jour Tibour–publiek krijgt geweldige affiche voorgeschoteld!

Muziekbands kan je vanaf dit jaar ontdekken op twee podia. Naast het hoofdpodium, Kastaar, krijgt Jour Tibour er immers een derde podium bij, de Hangaar. Tussen de optredens op het hoofdpodium door kan het publiek genieten en ontdekken in de Hangaar. Met een derde podium wil Jour Tibour nog extra bands programmeren en de jeugd laten kennismaken met meer verschillende muziekgenres.

Lokale band en dj openen Jour Tibour

Net als vorige jaren krijgt lokaal talent de kans om op een groter podium te staan... Met voorwedstrijden in jeugdhuis Kroenkel werd Soundlane uit de regio Heist-op-den-Berg als beste band uitgekozen om de Kastaar te openen. In de Tanzbar mag dj-duo V-Soundz uit Nijlen het publiek beginnen opwarmen.

Op de Kastaar mag na Soundlane Joey, de winnaar van de Vier-wedstrijd Singer Songerwriter, aantreden, gevolgd door Delv!s met zijn unieke en fenomenale stem. Stevig gitaargeweld, postrock/sludgemetal, daar zorgt Steak Number Eight voor... 't Hofke zal daveren. Afsluiten doen we met een op-en-top muzikante: Coely. Deze rapster scoorde de voorbije jaren enkele mooie hitjes. Ze staat deze zomer op Rock Werchter maar dus ook in Nijlen! Dj Skyve sluit Jour Tibour finaal af met de perfecte mixen en laat ons publiek ongetwijfeld dansen, dansen, dansen!

Newmoon, een postpunkband, mag de Hangaar openen. Daarna is Humo's Rock Rally -finalist Yawns met hun psychedelische sixties pop aan de beurt. De Hangaar zal ongetwijfeld te klein zijn want 11 muzikanten vullen ons podium en brengen zalige reggae: Bottle of Moonshine weet iedereen tot shaken aan te zetten. En met onze afsluiter gaan we weer internationaal: het Nederlandse Traumahelikopter brengt ons stevige garagepunk.

Spetterend dj-aanbod in de Tanzbar van Jour Tibour

De Tanzbar, de dj-stage van Jour Tibour, kan met een divers aanbod dj's uitpakken: dj Slow die vaak op internationale podia vertoeft, dj Licious die alle grote dance-festivals aandoet, Double Pleasure - onlangs nog in het voorprogramma van Avicii in het Sportpaleis, Hypoxia, Hypesquad en V-Soundz. Het belooft een feestje te worden!

Naast de Tanzbar is er de Bazaar, een gezellig festivalmarktje waar je allerlei hebbedingetjes en leuke festivalgadgets kan verkrijgen en waar je in de Jour Tibour-caravan langs kan gaan voor verrassende randanimatie.

Jour Tibour blijft gratis!

Het is een bewuste keuze van het Nijlense gemeentebestuur om het festival gratis te houden. Op die manier wil het bestuur het festival voor iedereen toegankelijk houden en zo Nijlense jongeren de kans geven om kennis te maken met een breed muziekaanbod, inzetten op jongerencultuur op en top!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jour Tibour
Datum: 
10 augustus 2014
Locatie: 
Tibourschans, Nijlen
Meer over