Belgische winnares 2014 loopt dit jaar mee in Australië

Op 3 mei zullen opnieuw tienduizenden mensen wereldwijd lopen voor zij die dit niet kunnen. Mannen, vrouwen, kinderen en rolstoelpatiënten staan die dag namelijk zij aan zij aan de startlijn van de Wings for Life World Run - een unieke, wereldwijde loopwedstrijd met slechts één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Wings For Life Foundation. Deze internationale non-profit organisatie financiert onderzoeksprojecten ter genezing van ruggenmergletsels. Alle opbrengsten van de Wings for Life World Run gaan integraal naar deze onderzoeksprojecten. In 2014 werd meer dan €3 miljoen ingezameld.

Dit jaar nemen er opmerkelijk veel vrouwen deel aan deze inspirerende run. Straffe madammen met een eigen verhaal, een ijzersterke motivatie en een ontembare passie. Vorig jaar werd Nele Louwagie (39) uit Poelkapelle de eerste vrouw in de Belgische World Run. Ze wist de Cather Car 34,68 km lang voor te blijven. Omdat ze won in België, mocht ze kiezen waar ze dit jaar de World Run zou lopen, en de West-Vlaamse loopster koos voor Australië. Op 3 mei verschijnt ze dus niet aan de startlijn in Ieper maar wel in Melbourne. Benieuwd of ze opnieuw zo'n mooie prestatie kan neerzetten aan de andere kant van de wereld. Nele bevestigt alvast de fun-factor van deze wedstrijd: "Het feit dat je de auto moet voor blijven, maakt de run zo ongelofelijk spannend. Je weet nooit vooraf hoeveel kilometer je kan lopen en het gevoel dat er een wagen achter je aanzit, zorgt voor extra adrenaline".

Nele is er misschien niet bij in Ieper, wel er zullen wel andere knappe vrouwen aan de startlijn staan in de Westhoek. Joke Van de Velde, Veronique De Kock, Kate Ryan en Nafi Thiam tekenden al present voor de tweede Wings For Life World Run. Ook op de andere 35 locaties lopen inspirerende vrouwen mee, waaronder de wereldberoemde skister Lindsey Vonn, recordhoudster met het grootste aantal wereldbekeroverwinningen.

Claudia Putz loopt mee in Oostenrijk na een zware revalidatie. "Ik had drie jaar geleden een snowboardongeval en verloor bijna mijn rechterarm. Ik ontdekte tijdens de revalidatie dat het niet zo evident was om te doen wat ik altijd deed. Vrienden inspireerden met om te beginnen lopen. Na twee zware operaties en vier maanden revalidatie kon ik in 2014 mijn eerste halve marathon lopen. Ik ben enorm dankbaar dat ik terug helemaal de oude ben maar ik heb ook het leven meer leren appreciëren. Dus nu wil ik iets terug doen en lopen voor zij die ook op zoek zijn naar een oplossing!”

De Amerikaanse Kassia Lyman trekt haar loopschoenen aan voor het parcours in Santa Clarita, California. "Toen mijn broer aan het revalideren was na een ongeval, werd ik geïnspireerd door zijn passie en moed. Hij heeft me doen inzien dat we door kleine dingen soms een heel grote impact kunnen hebben op het leven van anderen : moedig mensen aan die aan het genezen zijn van ziektes zoals kanker, zeg dat iedereen mooi is en dat moeders ook gerust eens aan zichzelf mogen denken. Ik wil iedereen een hart onder de riem steken en aantonen dat je grenzen kan verleggen".

Esther Visser loopt mee met haar collega's in het "Wings for Justin" team in Nederland. "Onze dierbare collega Justin heeft een ruggenmergletsel door een snowboardongeval in januari vorig jaar. We voelden ons zo machteloos en wilden iets doen voor hem. We beslisten vorig jaar om deel te nemen aan de allereerste Wings for Life World Run en dat vonden we echt een zeer originele manier om de problematiek onder de aandacht te brengen en ons steentje bij te dragen. Justin is heel positief ingesteld en gelooft in een remedie! Hij komt sowieso supporteren en wij hopen dat hij ooit kan meedoen in een rolstoel".

Schrijf je in, deel je verhaal…

Noteer de datum alvast ook in jouw agenda: 3 mei, want dan wordt er gelopen van Aarhuis tot Zadar. De Wings for Life World Run vindt plaats in 33 landen, 35 locaties, 6 continenten en iedereen start op exact hetzelfde moment in zijn specifieke tijdzone. Dat betekent concreet dat het voor de enen middag, voor anderen ochtend en voor nog anderen avond of nacht zal zijn als het startschot weerklinkt. Heel de wereld zal trouwens ook kunnen meekijken naar de Belgische lopers en het prachtige, uitgestrekte landschap van de Westhoek. Alle wedstrijden worden volledig live uitgezonden.

Iedereen kan deelnemen aan de Wings For Life World Run. Dit jaar is er ook een parcours voor kinderen uitgetekend en kunnen ook rolstoelpatiënten participeren. Voor wie niet graag alleen loopt, is er een speciale team-formule ontwikkeld waardoor er in groep kan gelopen worden: vrienden, familie, buren, collega’s, sportclubs, … iedereen kan een team samenstellen en zo in groep starten.

De volledige (100%) opbrengst van dit loopevenement gaat naar Wings For Life. De organisatie en de campagne van de wedstrijd wordt volledig bekostigd met behulp van sponsors en de goodwill van Belgische media en via promoacties van Belgische bedrijven. Deelnemen kost 30 euro en dit bedrag gaat dus integraal naar de Wings for Life stichting. Inbegrepen in deze prijs: een loopshirt, bevoorrading (om de 5 km) en shuttle service van wie door de ‘catcher car’ wordt ingehaald.

Inschrijven kan via de inschrijvingsmodule op de officiële Wings for Life World Run website www.wingsforlifeworldrun.com of in een Primo filiaal. Vind jouw dichtstbijzijnde Primo-winkel op www.primo.be/nl/winkels.html.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: