Op 28 september vond de exclusieve avant-première plaats van ‘Star Wars Rebels: Opkomst van het Verzet’ te Kineplois brussel in aanwezigheid van kleine en grote enthousisaste rebellen. Uiteraard waren ook de gekende stormtroopers van de partij.

Op 3 oktober om 19u30 gaat 'Star Wars Rebels: Opkomst van het verzet' in première op Disney Channel. Deze spannende, één uur durende geanimeerde film volgt de epische traditie van de legendarische Star Wars-saga en wordt de inleiding op de langverwachte 'Star Wars Rebels' serie die vanaf zaterdag 25 oktober wekelijks om 14u45 op Disney Channel te zien zal zijn. Wereldwijd zal de serie in 163 landen worden uitgezonden, voor 400 miljoen gezinnen in 33 verschillende talen.

Het verhaal speelt zich –ergens tussen de gebeurtenissen uit Star Wars Episodes III en IV- af in een duistere periode waarin het wrede Galactische Keizerrijk zijn grip op het sterrenstelsel verstevigt. De keizerlijke troepen hebben een afgelegen planeet bezet en maken de bewoners het leven zuur. De bonte maar slimme bende van het ruimteschip Ghost -- de krijger Jedi Kanan, toppilote Hera, de gewiekste tiener Ezra, de spierbundel Zeb, de wapenexperte Sabine en de luie, krakkemikkige droid Chopper -- behoort tot het kleine clubje dat dapper genoeg is om het op te nemen tegen het Keizerrijk. Samen worden ze geconfronteerd met dreigende nieuwe schurken, nemen ze het op tegen kleurrijke tegenstanders, beleven ze spannende avonturen en ontpoppen ze zich tot helden die de kracht bezitten om een opstand te ontketenen.

"Star Wars Rebels" is gemaakt door Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars), Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past, Sherlock Holmes) en Carrie Beck. Filoni en Kinberg zijn ook de Executive Producers van de Lucasfilm Animation productie evenals Greg Weisman (Gargoyles).

Over Disney Channel

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders ter wereld. In 169 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. Digitaal bij Belgacom op kanaal 133, bij Telenet op kanaal 29 en bij TV Vlaanderen op kanaal 43.

Over Lucasfilm Ltd.

Lucasfilm Ltd., eigendom van The Walt Disney Company, is een wereldwijd leider op het vlak van film, televisie en digitaal entertainment. Naast de productie van films en televisieprogramma's, verzorgt het bedrijf ook speciale effecten en audio post-productie, kwalitatief hoogstaande digitale animatie, interactieve spelletjessoftware en beheert het de wereldwijde merchandising activiteiten voor zijn eigen franchises, zoals het legendarische STAR WARS en INDIANA JONES. Lucasfilm Ltd. heeft zijn hoofdkantoor in het noorden van Californië.

Lucasfilm, het Lucasfilm logo, STAR WARS en verwante eigendommen zijn in de Verenigde Staten en in andere landen handelsmerken en/of auteursrechtelijk eigendom van Lucasfilm Ltd. en/of zijn filialen.© & TM Lucasfilm Ltd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: