Na meer dan 20 jaar eindelijk terug een officiële release van de legendarische Amerikaanse 5- string banjo speler en folksinger Derroll Adams. Adams kan gerust ook als halve Belg beschouwd kan worden aangezien hij grootste deel van zijn leven in Brussel en vooral Antwerpen doorbracht, een thuisbasis van waaruit hij uitgebreid toerde door gans Europa en speelde met zowat alle grote namen uit de folk scene.

Adams (geboren in1925 Portland, USA – overleden in 2000 in Antwerpen, België) begint zijn carrière als recording artist in 1957 aan de zijde van Ramblin’ Jack Elliott om solo te debuteren in 1967 met zijn klassiek album “Portland Town” De titeltrack hiervan wordt gecoverd door o.m.Joan Baez, Marianne Faithfull, Arlo Guthrie en vele anderen. Ook zijn later werk zal zeer invloedrijk blijken in de wereld van folk en country, genres die in het huidig muziek aanbod terug zeer nadrukkelijk aanwezig zijn.

In de sixties ontmoette Adams de Schotse singer-songwriter Donovan en introduceerde hem in de rijke traditie van Amerikaanse folk. Beiden zijn ook te zien in “Don’t Look Back” de documentaire van D.A. Pennebaker over Bob Dylans eerste Britse tour in 1965.

De live opnames van dit album werden oorspronkelijk gemaakt door de Belgische nationale radio in 1973 en 1980 . Ze werden nooit eerder uitgebracht. “Banjo Troubadour” toont Derroll Adams op zijn best: doorleefde songs, diep geworteld in de Amerikaanse folk en country traditie, een warme, diepe stem die verhalen vertelt en de luisteraar meeneemt op een intieme road trip.

Het album wordt voorgesteld op Donderdag 19 Februari om 20u in Den Hopsack, Grote Pieter Pot straat 24, 2000 Antwerpen www.denhopsack.be In aanwezigheid van Derroll’s familie, vrienden en fans. Een mini concert van –bekende- mystery guests met een warm hard voor Derroll is voorzien ! Uiteraard bent u van harte welkom.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: