In mei vorig jaar werd 'Devil’s Ringtone', de debuut-cd van Stan Lee Cole (aka Stijn Cole), warm onthaald door pers en publiek. Als pianist van Scheire en de Schepping gaf Cole zijn eerste full album gratis weg via de site van VIER. Goed voor 10.000 downloads, goed voor virtueel goud.

Met de single 'Separated' won Stan Lee Cole de eerste prijs van het prestigieuze ISC (International Songwriting Competition) met in de jury klinkende namen als Tom Waits, Nas, Robert Smith, Suzanne Vega en Francis Black. 'Separated' kreeg airplay op Radio 1, Studio Brussel, Radio2 en Q-music Nederland. De video voor 'Separated' won tal van internationale prijzen, werd derde op Leuven Kort en werd genomineerd voor een MIA.

Door al die aandacht kwam Stijn in het oog van producer Jo Bogaert, bekend van wereldhit Pump Up The Jam en recenter werk met Gabriel Rios. Bogaert stelde voor om 20 nummers te schrijven, voornamelijk ballads.

Stijn: “Toen ik tien ballads geschreven had, zat ik er zo diep in dat Bogaerts tweede verzoek – "Schrijf ook enkele uptempo nummers" –  uitdraaide op… nog meer ballads. Het enige wat nog uit mijn muzikale koker kwam, waren tragere liedjes. Er was geen ontsnappen aan. Als ik toevallig toch vertrok van een snel ritme begon ik te sleutelen en eindigde ik toch weer met een ballad. Ik heb het gevoel dat het niet anders moest zijn. Traag en intens. That’s Why We Weep.”

’That’s Why We Weep’ komt vandaag uit op Stijns eigen label Cole Park Records via NEWS distributie.

Concert data

  • 12/04 Arenberg, Antwerpen
  • 16/04 Depot, Leuven
  • 26/04 Charlatan , Gent 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: