"The end is just a new start", zingt Charlotte in het refrein van ‘Forever', een lied uit het vijfde album van SOLDOUT en eveneens de naam van het titelalbum. " Een zin die klopt als een bus en die ook de geloofsovertuiging is van een groep die nooit op zijn lauweren is blijven rusten, steeds in beweging is gebleven sinds hun debuut in 2004. ‘Forever' is het vijfde album van de groep na 'Stop Talking' (2004), ‘Cuts' (2008), ‘More' (2013) en de soundtrack van 'Puppy Love' (2014), waarvoor de band trouwens een Margritte du Cinema kreeg in 2015 voor Beste, Originele Muziek. Ze hebben in het verleden een Octave de la Musique gekregen en David Baboulis is gekroond tot Beste Muzikant tijdens de D6bels Music Awards 2016.

Het DNA van SOLDOUT is aanwezig in de tien nummers van ‘Forever': Charlotte's stem, het herkenbare geluid van David, elektronische muziek die zich soms melancholisch, somber maar ook zonnig durft te tonen. De band slaagt erin om een stap verder te gaan met ‘Forever’, maar daarnaast ook hoger en extremer. "Met Forever hebben we ons echt laten gaan", vertelt David Baboulis, "We hebben ons minder vragen gesteld dan de vorige keren. We zijn gesprongen, dat is alles." Charlotte bevestigt dit : "We hebben de liedjes genomen zoals ze kwamen."

SOLDOUT werkte voor ‘Forever’ samen met Goose, Darko, Maya Postepski (drumster bij Austra), Marta Salogni (geluidsingenieur bij The xx, M.I.A, FKA Twigs) en Victor Le Masne (drummer en toetsenist bij Housse De Racket).

Met SOLDOUT gaat alles beter. Alles gaat beter met twee. Charlotte en David. Vrouwen en mannen. Machines en instrumenten. Analoog en organisch. Liefdesliedjes of break-up liedjes. Pop en elektro. Melodieën uit vervlogen tijden maar niet uit de mode. Naar het verleden zonder een vleugje nostalgie. "Forever is een schizofreen album", concluderen Charlotte en David.
Forever and ever, Voor eeuwig en altijd.

SOLDOUT is Charlotte Maison en David Baboulis. Voor hun toernee in 2017 zullen ze vergezeld worden door een drummer.

Bekijk de video voor de eerste single ‘Do It Again’ feat. Goose hier.

Beluister tweede single ‘Forever’ hier.

‘Forever’ komt vandaag uit via een Bertus distributie.

Live

  • 30/03 Reflektor, Luik
  • 26/05 Charlatan, Gent
  • 06/07 Les Ardentes, Luik
  • 19/10 La Madeleine, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over